Козак оскаржує у Верховному суді санкції проти себе
Козак оскаржує у Верховному суді санкції проти себе

Козак оскаржує у Верховному суді санкції проти себе

Народний депутат Позиційної платформи - За життя" Тарас Козак подав позов до Верховного суду щодо оскарження введених проти нього санкцій.

Про це повідомила пресслужба Верховного суду України.

Зазначається, що йдеться про указ президента Володимира Зеленського, який увів в дію рішення РНБО щодо  застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів щодо нардепа. 

Позов до суду надійшов 24 лютого.

Нагадаємо, в Україні заборонили мовлення трьох телеканалів, пов'язаних із Віктором Медвечуком. Йдеться про "112 Україна", NewsOne і Zik. Володимир Зеленський ввів у дію відповідне рішення Ради Нацбезпеки й оборони. Воно на п'ять років запровадило санкції проти народного депутата від "ОПЗЖ"  Тараса Козака, який є номінальним власником цих трьох каналів. Загалом обмеження наклали на вісім його компаній. Після публікації президентського указу кабельні провайдери один за одним почали блокувати трансляцію трьох телеканалів, але наразі вони продовжують спільно мовити в Інтернеті. 

Тим часом РНБО 19 лютого ухвалила рішення про введення санкційщодо восьми фізичних та 19 юридичних осіб, серед яких є компанії-власники п'яти літаків, на яких здійснювалися перельоти за маршрутом Київ-Москва.Серед фізичних осіб, проти яких ввели санкції, п'ять громадян Росії  та троє громадян України, зокрема — нардеп від "ОПЗЖ" Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко.

Відео Новини тижня: санкції РНБО проти Медведчука та Марченко почали діяти, активи подружжя заблоковані

Рішення РНБО про санкції проти Медведчука, Марченко і ще 6 осіб та 19 пов'язаних із ними компаній почало вже діяти. У суботу його підписав президент Зеленський. І це стало ще одним ударом чинної влади по про-російських силах в Україні. Всі майнові активи подружжя в Україні залишаються заблокованими.  

Новини тижня: санкції РНБО проти Медведчука та Марченко почали діяти, активи подружжя заблоковані
ТСН. Тиждень
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Тетяна Курпіта
Джерело матеріала
loader
loader