Вчора бойовики дев'ять разів обстріляли українських військових на Донбасі
Вчора бойовики дев'ять разів обстріляли українських військових на Донбасі

Вчора бойовики дев'ять разів обстріляли українських військових на Донбасі

Бойових втрат серед українських воїнів немає / фото УНІАН, Анатолій Степанов

Протягом минулої доби, 8 березня, бойовики на Донбасі дев'ять разів обстріляли українських військових, порушивши режим тиші.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу ООС.

"Зокрема, поблизу населеного пункту Луганське, загарбники за допомогою ручного протитанкового гранатомета здійснили дистанційне мінування території мінами ПОМ-2. А неподалік населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, та селища Піски окупанти відкривали вогонь із гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Поблизу Опитного російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з ручного протитанкового гранатомета та автоматичного станкового гранатомета, а у передмісті Золоте-4 - ще й зі стрілецької зброї. В районі селища Лебединське противник обстрілював наші позиції зі станкового протитанкового гранатомета", - повідомили в штабі ООС.

На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь. Бойових втрат серед українських військових немає.

З початку поточної доби, 9 березня, було зафіксовано три порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

Зокрема, поблизу Красногорівки противник використав міномет 82-го калібру, а неподалік Пісків бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

На провокаційні дії противника українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.

"Збройні формування Російської Федерації та її найманці продовжують систематично ігнорувати підписані 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню", - зазначили в штабі ООС.

Ситуація на Донбасі: подробиці

  • Днями бойовикам в Донецькій області дали дозвіл відкривати "попереджувальний вогонь" на придушення і знищення вогневих точок противника.
  • Українська делегація в Тристоронній контактній групі розцінила цю заяву як загрозу одностороннього виходу РФ з режиму припинення вогню і загрозу зриву виконання Мінських домовленостей.
  • 4 березня прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що українська сторона повинна залишатися прихильницею Мінських домовленостей і висловив "стурбованість" посиленням напруженості на лінії зіткнення на Донбасі.
  • У зв'язку з цим в МЗС України закликали Росію припинити перекладати відповідальність за виконання Мінських угод на інших і почати виконувати взяті на себе мирні зобов'язання.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Олександр Топчій

Теги за темою
Війна на Донбасі ООС
Джерело матеріала
loader
loader