МОЗ оновило перелік карантинних зон: які регіони куди потрапили
МОЗ оновило перелік карантинних зон: які регіони куди потрапили

МОЗ оновило перелік карантинних зон: які регіони куди потрапили

Міністерство охорони здоров'я оновило розподіл на зони карантину.

Про це свідчать дані, опубліковані на сайті МОЗ 11 березня. 

У "червоній" зоні залишилися чотири області - це Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська та Чернівецька. Саме у ицх регіонах діють найсуворіші карантинні обмеження. 

Натомість до "помаренчевого" рівня епідеміологічної небезпеки потрапила Миколаївська область. Тепер у списку вже десять регіонів: місто Київ, Вінницька, Донецька, Київська, Львівська,Сумська, Тернопільська, Хмельницька і Чераська області.

Решта 11 областей "жовті": Волинська, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Харківська, Херсонська, та Чернігівська.

У міністерстві повідомили, що показник госпіталізації інфікованих COVID-19 перевищений у дев'яти регіонах. За норми 60 на 100 тис. населення він становить  у Києві - 70,3, у Вінницькій області - 116,4, Житомирській - 86,9; Закарпатській - 86,7; Миколаївській - 74,1, Тернопільській - 60,1, Хмельницькій - 66, Чернівецькій - 91,6.

Найвищий показник госпіталізацій в Івано-Франківській області. Він становить 136,7 на 100 тис. населення. 

Як повідомлялося, прем'єр Денис Шмигаль заявляв, що майже десять областей України перебувають у "помаранчевій" зоні йблизькі до "червоного" рівня карантинних обмежень.

Нагадаємо, від середи, 24 лютого, Україна повернулася доадаптивного карантину з поділом областей на зони за рівнем коронавірусної небезпеки. Базовою була "жовта" зона. Якщо у якійсь із зон погіршиться епідеміологічна ситуація, то місцева влада повинна вжити необхідних заходів з метою недопущення погіршення захворюваності. Зокрема, якщо один із показників "жовтої" зони, буде перевищений, то регіон перейде до "помаранчевого" рівня. 

Відео В Україні починає діяти адаптивний карантин

Ми повертаємось до відповідного зонування регіонів з урахуванням епідеміологічної ситуації. Які з областей в червоній зоні, які обмеження діятимуть для жовтої зони і в якій зараз перебуває більшість областей держави - дивіться. 

В Україні починає діяти адаптивний карантин
Сніданок з 1+1
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Олена Капнік
Джерело матеріала
loader
loader