Експрем'єру Азарову повідомили про держзраду через погодження Харківських угод
Експрем'єру Азарову повідомили про держзраду через погодження Харківських угод

Експрем'єру Азарову повідомили про держзраду через погодження Харківських угод

Офіс Генпрокурора повідомив експрем'єру Миколі Азарову про підозру у державній зраді через погодження проєкту "Харківських угод". Про це повідомили у відомстві.

Азарова підозрюють в тому, що, діючи спільно та за попередньою змовою з експрезидентом-втікачем Віктором Януковичем, той вчинив дії, спрямовані на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній та економічній безпеці України. Це було зроблено всупереч Конституції та Закону України "Про міжнародні договори України".

Так, 20 квітня 2010 року, Азаров погодився на нав'язані тодішнім президентом РФ Дмитром Медведєвим умови продовження строку перебування Чорноморського флоту РФ на території України на 25 років під приводом отримання знижки на природній газ.

З 21 квітня 2010 року по 23 квітня 2010 року експрем'єр забезпечив погодження проєкту Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України та Закону України про її ратифікацію міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади та правоохоронними органами без фактичного розгляду цих документів уповноваженими органами.

А в квітні 2010 року Азаров на закритому засіданні Кабінету Міністрів України підписав  розпорядження про схвалення вказаної Угоди Урядом України та вніс проєкт Угоди на розгляд Президентові України.

Нагадаємо, 12 березня СБУ розпочала досудове розслідування за фактом державної зради під час підготовки та підписання договору щодо перебування Чорноморського флоту Росії на території України до 2042 року.

Попередньо слідство вважає, що підписання цих так званих Харківських угод призвело до збільшення кількості російських військових на території Криму. Йдеться про угоди, підписані 21 квітня 2010 року. Чинний тоді президент Віктор Янукович і тодішній президент Російської Федерації Дмитро Медведєв, перебуваючи в Харкові, продовжили на 25 років термін перебування Чорноморського флоту у Криму. Росія запропонувала знижку на газ.

Джерело матеріала
loader
loader