Нові воєнні загрози: Хомчак заявив про нарощення військової присутності Росії поблизу кордонів України
Нові воєнні загрози: Хомчак заявив про нарощення військової присутності Росії поблизу кордонів України

Нові воєнні загрози: Хомчак заявив про нарощення військової присутності Росії поблизу кордонів України

Останнім часом збройні сили Російської Федерації нарощують свою присутність поблизу українського кордону: на півночі, на сході і на півдні. Це створює загрози воєнній безпеці держави

Про це заявив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак на першому позачерговому засіданні Верховної Ради 30 березня.

"Станом на 30 березня цього року вздовж державного кордону України та на тимчасово окупованих територіях України та АР Крим утримується 28 батальйонних тактичних груп противника, а саме в Брянській, Воронезькій, Ростовській областях та на території тимчасово окупованого Криму.

Але останнім часом з різних регіонів Російської Федерації під виглядом контрольних занять за зимовий період навчання, підтримання бойової готовності та загальної підготовки до майбутніх спільних стратегічних навчань "Запад-2021" збройні сили РФ здійснюють поступове нарощення військ поблизу державного кордону України: на півночі, на сході і на півдні. А саме в Брянській, Воронезькій областях та АР Крим.

Загалом очікується додаткове зосередження до 25 батальйонних тактичних груп, що в сукупності з наявними розгорнутими силами та засобами поблизу державного кордону з Україною створює загрози воєнній безпеці держави", - повідомив Головнокомандувач ЗСУ. 

Нагадаємо, у вівторок, 30 березня, Верховна Рада проводить три позачергові засідання, головні теми яких: постанови щодо ситуації на Донбасі (у зв'язку з нещодавнімобстрілом поблизу Шумів, внаслідок чого загинуло 4 українські бійці); економічні закони; постанова щодо подій на Банковій і довибори.

Відео Новини України: Верховна Рада проведе три позачергових засідання за один день

Одразу три позачергових засідання проведе сьогодні Верховна Рада. Спочатку народні обранці планують обговорити загострення ситуації на фронті. Заслухають доповідь начальника Генштабу Збройних сил. А після цього мають ухвалити постанову, у якій засудять дії Росії. Інша постанова стосуватиметься заворушень на Банковій, коли учасники протесту проти заґратування Стерненка пошкодили фасад Офісу президента. Крім того планують припинити повноваження двох нардепів. А ще обговорити дату позачергових виборів мера Харкова. А вже після цього перейдуть до законів.

Новини України: Верховна Рада проведе три позачергових засідання за один день
ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Лінда Хурані
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader