/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2Fc334bd7cba490ae85d46937a6777c9ff.jpg)
Апетитний торт "Мурашник": як приготувати оригінальний десерт
Торт "Мурашник" – цікавий, оригінальний і дуже смачний. Класичний десерт готують із тіста, яке пропускають через м’ясорубку, охолоджують, випікають і потім кришать, щоб потім сформувати гірку-мурашник.
Є також і простіший рецепт торта. За цим варіантом його готують без випікання – натомість знадобиться печиво.
Торт "Мурашник"
Для тіста
- Борошно пшеничне - 250 г
- Цукор - 100 г
- Яйця - 2 шт.
- Масло вершкове - 200 г
- Сметана (жирна) - 100 г
- Розпушувач тіста - 2 ч. л.
- Сіль - 1/3 ч. л.
Для крему
- Варенем згущене молоко - 500 г
- Масло вершкове - 300 г
- Шоколад чорний - 20 г
Приготування тіста. Просіяти борошно, з'єднати його з розпушувачем та сіллю.
Збити свіжі яйця з цукром, сметаною і холодним вершковим маслом на середній швидкості міксера або вручну. З'єднати рідкі та сухі компоненти й замісити круте тісто.
Розділити тісто на 4 частини. Кожну із них трохи присипати борошном, загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на 1 годину.
Застелити дека пекарським папером (на кожне деко піде по 2 частини тіста). Натерти на тертці холодне тісто, рівномірно розподілити по листу.
Відправити у попередньо розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин. Щойно колір випічки змінився на світло-коричневий – можна діставати з духовки. Охолодити пісочні коржі й подрібнити на велику крихту за допомогою блендера або вручну.
Приготування крему. Варене згущене молоко збити блендером. Додати невеликими шматочками розм'якшене вершкове масло і збивати міксером на високих обертах, щоб крем став пишним та однорідним.
У широку миску висипати пісочну крихту, додати крем і перемішати руками. На блюді сформувати з пісочно-кремової маси гірку. Прикрасити торт можна тертим шоколадом або шоколадною глазур'ю. Відправити торт у холодильник на 2-3 години.
Торт "Мурашник" із печива
- Печиво сухе - 350 г
- Варене згущене молоко - 1 банка
- Вершкове масло - 170 г
- Вершки 45% - 65 г
- Горіхи - жменя
- Шоколад - 30 г
Печиво подрібнити за допомогою блендера або руками. Перекласти крихту з печива в більшу ємність, зручну для розмішування.
Приготування крему. М'яке вершкове масло нарізати шматочками і збити з вареним згущеним молоком. Додати жирні вершки або сметану.
До печива додати за бажанням подрібнені у блендері на крихту горіхи та шоколад. Усе змішати. Додати крем і перемішати з крихтою печива. У результаті має вийти не суха й не рідка суміш.
Викласти масу з печива і крему на блюдо, формуючи гірку схожу на мурашник. Прикрасити торт на власний смак – тертим шоколадом, горіхами. Відправити торт "Мурашник" на декілька годин настоятися у холодильнику.
Вас також можуть зацікавити інші рецепти:
- Хрусткі домашні вафлі: як приготувати розсипчасті ласощі
- Ароматна ромова баба: як приготувати апетитний смаколик
- Вишуканий Шварцвальдський торт: як приготувати шоколадно-вишневий смаколик
- Рум’яні смажені пиріжки: як приготувати смачні та пишні на кефірі
- Смачні повітряні тістечка: як приготувати профітролі із заварним кремом
Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram
Автор: Аліна Вишневська

