Наближається світле свято Великдень, який заведено зустрічати з пасками на столі. Великодні паски символізують Воскресіння Ісуса. Обов'язковим елементом святкової паски є верхівка з білої глазурі, завдяки чому випічка виглядає апетитно і ошатно. Найчастіше глазур готують з яєчних білків, але варіацій її приготування багато.
Білкова глазур для паски
- Цукрова пудра - 100-120 гр.
- Яєчний білок - 1 шт.
- Лимонна кислота - 2 г або 1 ч.л. соку лимона.
Яйце має бути холодним. Білок збити міксером спочатку на маленькій швидкості, а потім на великій. В процесі збивання додати лимонний сік і всипати по 1 ложці пудри. Збивати поки маса стане однорідною, гладкою і блискучою. Відразу нанести глазур на паску поки вона не засохла.
Глазур для пасок, яка не обсипається (без яєць)
- Цукрова пудра - 200 г.
- Желатин - 5 г.
- Лимонний сік - 10 мл.
- Ванілін - 1 г.
- Вода - 120 мл.
У 40 мл теплої води розчинити желатин і залишити набухати. Решту води вилити в каструлю і перемішати з цукровою пудрою. На маленькому вогні довести до однорідності. Сироп потрібно постійно помішувати. Потім зняти цукровий сироп з вогню і трохи охолодити.
Додати в сироп желатинову масу і лимонний сік з ваніліном. Перемішати всі інгредієнти. Збити суміш спочатку на маленькій швидкості міксера, а потім на великій. Готову глазур відразу намазати на паски.
Шоколадна глазур для паски
- Цукор - 100 г.
- Какао - 5 ст. л.
- Молоко - 6 ст. л.
- Вершкове масло - 80 г.
У сотейнику або каструлі з товстим дном змішати цукор, какао і молоко за допомогою віночка. Поставити масу на вогонь і довести до кипіння. Додати масло і відразу вимкнути. Нанести помадку на паски і поставити їх в холодне місце для більш швидкого застигання.
Читайте також інші рецепти:
- Юшка з червоної риби: як приготувати неймовірний ароматний суп
- Як варити булгур: смачні способи приготування в каструлі і мультиварці
- Піца з ананасами: як готувати апетитне екзотичне блюдо
- Березовий сік на зиму: рецепти корисної і смачної консервації
Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram
Автор: Катерина Пулатова