У Мінцифри розповіли, на яку суму українські посадовці задекларували біткоїнів
У Мінцифри розповіли, на яку суму українські посадовці задекларували біткоїнів

У Мінцифри розповіли, на яку суму українські посадовці задекларували біткоїнів

Українські посадовці задекларували за рік 46 351 біткоїнів на суму 75 мільярдів гривень. Загалом криптовалюту задекларувало 652 чиновника.

Про це повідомив у Telegram віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Або вони їх нафантазували, щоб потім виправдати свій кеш і відбілити гроші, або прогресивних і далекоглядних інвесторів у нас більше, аніж ми думали", - написав Федоров.

За інформацією Opendatabot, кількість посадовців, які декларують криптовалюта, зросла. Так, у 2016 році біткоїн задекларували 25 чиновників, вже у 2020-му — 652. Найбільше біткоїнів мають працівники місцевих рад, Міноборони та поліції.

Згідно з даними, найбільше криптовалюти у декларації вказав депутат Дніпровської міської ради В’ячеслав Мішалов - 18 тисяч біткоінів. Нардепи Олександр та Анатолій Урбанські, як зазначається, вже три роки перебувають у топі рейтинга, їхні статки не змінюються — 5 328 та 4 256 біткоінів, відповідно.

Депутат Одеської облради Володимир Кривошея вдруге декларує 3 493 криптовалюти і також є в топп’ятірці.

Біткоїни
opendatabot.com

Зазначається, що криптовалюта в Україні не мають правового статусу, дослідити її походження неможливо. І це збільшує ризик фінансових зловживань

"Скажімо, заявлені біткоіни можуть бути в майбутньому використані для пояснення незаконних доходів. За правилами НАЗК у деклараціях криптовалюти позначають як нематеріальний актив", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков подав щорічнудеклараціюпро доходи, передбачену для посадових осіб. За словами Авакова, його доходи в 2020 році склали 815 438 грн (у 2019 році — 1 341 511 грн). Його дружини, Інни Авакової — 4 609 580 грн (у 2019 році — 4 452 287 грн).

Як повідомлялося, прессекретарка президента Юлія Мендель у 2020 році заробила684 тисячі гривень і придбала новий автомобіль Suzuki. Також речниця президента погасила кредит на квартиру у Києві площею 48,5 кв.м, придбану у 2018 році за 1 мільйон 215 тисяч гривень.

Відео Українські чиновники розпочали подачу щорічної декларації про доходи — "Секретні матеріали"

Акції офшорних компаній, елітні коштовності, годинники, витвори мистецтва, численні апартаменти та люксові авто. Чиновники України розпочали подачу щорічної декларації про доходи. Чим здивували та чим новеньким розжились за цей рік - дивіться у сюжеті програми. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Українські чиновники розпочали подачу щорічної декларації про доходи — "Секретні матеріали"
Секретні матеріали
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Джерело матеріала
loader
loader