Англійські великодні булочки – смачні, ніжні, ароматні й повітряні. Їхньою особливістю є нанесений зверху білий хрест, який символізує розп'яття Ісуса на хресті.
Англійські хрестові булочки
Для тіста
- Борошно - 500 г
- Молоко - 200 г
- Цукор - 60 г
- Дріжджі пресовані - 40 г
- Масло вершкове - 60 г
- Жовток яєчний - 2 шт.
- Сіль - 1 ч. л.
- Родзинки - за смаком
Для візерунка
- Олія - 1 ч. л.
- Молоко - 3 ст. л.
- Борошно - 3 ст. л.
Для глазурі
- Цукрова пудра - 3 ст. л.
- Вода - 3 ст. л.
У теплому молоці розчинити дріжджі та 1 чайну ложку цукру. Залишити на 15 хвилин у теплому місці, до появи пухирців.
Потім додати сіль, жовтки й розтоплене масло, розмішати. Всипати цукор.
Просіяти борошно, поступово додаючи частинами, замісити м'яке тісто.
Родзинки промити й залити окропом на 15 хвилин, обсушити. Потім перемішати з невеликою кількістю борошна. Вмішати родзинки в тісто, покласти його в тепле місце хвилин на 45.
Сформувати з тіста колобки, залишити на 15-20 хвилин.
Приготування суміші для візерунка. Змішати молоко, борошно та олію.
Перекласти суміш у кулінарний мішок. З його допомогою намалювати «хрест» на кожній булочці.
Відправити випікати у попередньо розігрітій до 200°С духовці на 20-30 хвилин.
Приготування сиропу. Змішати цукор і воду, закип'ятити, дочекатися повного розчинення цукру.
Ще гарячі булочки змастити цукровим сиропом.
Вас також можуть зацікавити інші рецепти:
- Рум’яно-золотиста запечена качка: як приготувати смачну птицю в рукаві
- Ароматний яблучний тарт: як приготувати ніжний смаколик
- Меню на Великдень 2021: що приготувати на святковий стіл – ідеї страв
- Рум’яні курячі котлети: як приготувати смачну страву
- Традиційна великодня паска: рецепт смачної святкової випічки
Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram
Автор: Аліна Вишневська