Покроковий рецепт паски: як зробити вдома святкову випічку
Покроковий рецепт паски: як зробити вдома святкову випічку

Покроковий рецепт паски: як зробити вдома святкову випічку

Великдень рецепт покроково / фото ua.depositphotos.com

Святкові паски - обов'язковий атрибут Великодня, що відзначається в цьому році 2 травня. Великодню здобу зазвичай готують з дріжджового тіста і прикрашають зверху глазур'ю і посипанням. Паска - це не тільки прикраса святкового столу, але і важливий символ свята. Для приготування випічки важливо замішувати тісто поетапно.

Класична паска на сухих дріжджах

Для тіста:

  • Молоко - 500 г.
  • Борошно - 1 кг.
  • Вершкове масло - 200 г.
  • Цукор - 300 г.
  • Яйця - 6 шт.
  • Сухі дріжджі - 12 г.
  • Ізюм - 275 г.
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Сіль - щіпка.

Для глазурі:

  • Пудра цукрова - 1 ст.
  • Білок - 1 шт.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.

Яйця і масло дістати з холодильника заздалегідь, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Спочатку потрібно зробити опару. Половину борошна змішати з дріжджами. Влити тепле молоко і помішувати. Посуд з опарою накрити плівкою і прибрати в тепле місце на півгодини. Яйця розділити на білки і жовтки. Жовток збити з цукром і ванільним цукром до пишної світлої маси.

фото 1000.menu
фото 1000.menu

Білки збити блендером до стійкої піни. Збиті жовтки додати в опару, посолити і вмішати розм'якшене вершкове масло. Акуратно вмішати в суміш збиті білки. Просіяти решту борошна і замісити тісто руками.

фото 1000.menu
фото 1000.menu

Тісто на пасху має бути м'яким і податливим. Посуд з тістом накрити рушником і прибрати в тепле місце на годину. Ізюм промити і залити гарячою водою на 15 хвилин. Обсушити і перемішати зі жменею борошна. Додати родзинки і замісити тісто ще раз, залишити на 10 хвилин.

smashno.ru
smashno.ru

Форми для паски змастити маслом, викласти тісто на третину обсягу. Залишити тісто в формах на 10 хвилин, щоб воно повністю піднялося в формі. Поставити паски в духовку на 10 хвилин при температурі 100 градусів, потім збільшити температуру до 180 градусів і залишити випічку на 40 хвилин.

smashno.ru
smashno.ru

Для глазурі білок яйця збити блендером. Не перестаючи збивати, додати поступово склянку цукрової пудри і столову ложку лимонного соку. Остиглі паски полити глазур'ю і посипати прикрасами.

Читайте також інші рецепти:

  • Меню на Великдень 2021: що приготувати на святковий стіл - ідеї страв
  • Красиві великодні яйця: прості і оригінальні способи фарбування яєць
  • Салати на Великдень: рецепти найсмачніших закусок на святковий стіл
  • Апетитний "великодній вінок": як приготувати красиву святкову випічку

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Катерина Пулатова

Джерело матеріала
loader
loader