Путін пригрозив іншим країнам: пошкодують так, як ніколи не шкодували
Путін пригрозив іншим країнам: пошкодують так, як ніколи не шкодували

Путін пригрозив іншим країнам: пошкодують так, як ніколи не шкодували

Путін пригрозив тим, хто хоче «зірвати» мости, «асиметричною та швидкою» відповіддю / Фото: REUTERS

Російський президент Володимир Путін пригрозив країнам, які спробують перетнути «червону лінію» Росії.

Про це йшлося під час щорічного звернення до Ради Федерації 21 квітня.

При цьому реакцію Кремля він називає «стриманою» і «без іронії скромною», і що Росію, мовляв, «чіпляють то тут, то там – без жодних причин».

Путін стверджує, що Росія не хоче спалювати мости, і пригрозив тим, хто хоче їх «зірвати», «асиметричною та швидкою» відповіддю. Кремль же здатен, уточнює російський президент, ухвалити будь-яке рішення.

«Організація будь-яких провокацій, що загрожують корінним інтересам нашої безпеки, пошкодують про вчинене так, як давно вже про ніщо не шкодували. При цьому у нас, я просто змушений це сказати, вистачить терпіння, відповідальності, професіоналізму, впевненості у собі та своїй правоті, і здорового глузду при ухваленні будь-якого рішення», – заявив Путін.

Глава Кремля згадав про «червону лінію», межі якої встановлюватиме сама Москва.

«Але сподіваюся, нікому в голову не прийде думка перейти щодо Росії так звану «червону лінію», а де вона буде проходити – це ми будемо визначати у кожному конкретному випадку самі», – додав він.

Стягування військ РФ до кордону України

  • 30 березня Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак повідомив, що Росія зосередила вздовж державного кордону України та на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп і під виглядом підготовки до навчань планує ще підтягнути до 25 батальйонних тактичних груп, що створює загрози військовій безпеці України.
  • У Пентагоні заявляли, що їм відомо про пересування російських військ на кордоні з Україною, це питання США обговорюють з союзниками по НАТО.
  • 1 квітня Кремль прокоментував зосередження військових сил Російської Федерації біля кордонів України, заявивши, що це не повинно нікого турбувати.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що РФ намагається тиснути на Україну шляхом посилення військ на кордоні. При цьому він запевнив, що Україна готова до будь-яких провокацій і продовжує відстоювати на переговорах позицію запровадження більш ефективного режиму припинення вогню на Донбасі.
  • За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, Росія може спробувати просунути свої війська углиб території України, а також готується провокувати Україну на воєнну відповідь.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Яна Ставська

Теги за темою
Володимир Путін Війна на Донбасі
Джерело матеріала
loader
loader