"Будемо захищати свій "мір": Зюганов закликав Путіна офіційно заявити про військове вторгнення на Донбас
"Будемо захищати свій "мір": Зюганов закликав Путіна офіційно заявити про військове вторгнення на Донбас

"Будемо захищати свій "мір": Зюганов закликав Путіна офіційно заявити про військове вторгнення на Донбас

Головний комуніст Росії Геннадій Зюганов закликав "офіційно" заявити, що Росія "захищає" так звані "Л/ДНР", включно з використанням російських окупаційних військ на Донбасі. 

Про це депутат Держдуми РФ, лідер КПРФ заявив Telegram-каналу з Росії Радіоточка НСН.

"Я б давно на місці Верховного головнокомандувача офіційно заявив, що ми будемо захищати свій "мір", свою Батьківщину, свою мову. Визнати Донецьку та Луганську республіку – це воля наших співвітчизників. Треба офіційно заявити, що ми їх визнаємо і будемо їх захищати, включаючи і військові засоби", - заявив він.

Лідер комуністів РФ упевнений, що Україна "не спроможна вести сучасну війну", тому що "не має чим її вести", а ЗСУ, за його словами, зараз нібито "гірше в 10 разів, ніж в 1990-і роки".

"Усі їхні установки можуть бути розстріляні без заходу на територію України", - каже Зюганов, коментуючи припущення депутата Законодавчих зборів Санкт-Петербурга Бориса Вишневського, що на екстреному засідання Ради Федерації 23 квітня може бути санкціоновано введення російських військ на Донбас.

Зазначимо, що екстрене засідання Ради Федерації призначено на 23 квітня.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні 20 квітня запропонував президенту Росії Володимиру Путіну провести переговори, які можуть відбутися і на Донбасі. Глава держави, зокрема, заявив: "При цьому прозвучала пропозиція зустрітися на лінії розмежування, щоб максимально точно побачити і зрозуміти ситуацію. А що мені розуміти? Я кожен місяць там буваю. Пане Путіне! Я готовий піти ще далі і запропонувати вам зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де триває війна. Слава Україні!".

Відео Новини України: Офіс президента оприлюднив звернення до партнерів і запросив Путіна на Донбас

Вимога про відведення російських військ з-під українського кордону, заклик до міжнародних партнерів і запрошення Путіна на Донбас. Пізно ввечері Офіс президента оприлюднив 13-хвилинне звернення Володимира Зеленського. В ньому президент заявив, що українська армія готова дати відсіч агресору, а українська нація готова до волонтерської мобілізації.    

Новини України: Офіс президента оприлюднив звернення до партнерів і запросив Путіна на Донбас
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Лінда Хурані
Джерело матеріала
loader
loader