Є ризики для України: Зеленський прокоментував майбутню зустріч Байдена та Путіна
Є ризики для України: Зеленський прокоментував майбутню зустріч Байдена та Путіна

Є ризики для України: Зеленський прокоментував майбутню зустріч Байдена та Путіна

Президент України Володимир Зеленський розповів, що під час зустрічі Джо Байдена та Володимира Путіна великим ризиком для України є те, що США можуть відмінити санкції проти "Північного потоку-2". 

Про це він сказав20 травня під час пресконференції. 

"Щодо майбутньої зустрічі президентів США та РФ. Які ризики я бачу. По перше, я вважаю, що ця зустріч потрібна. Це їм вирішувати, але тим не менш. По друге, президент Байден знає мою позицію. Ми її обговорювали з державним секретарем США про те, що вони українські питання обговорюватимуть тільки після узгодження з нами. Чи є ризики, що деякі питання вони будуть піднімати, не зважаючи на наші домовленості, впевнений, що вони є. Зараз головний ризик у тому, що можуть США відмінити санкції із "Північного потоку-2", це - лише один із прикладів. А він уже добудований майже на 95%, залишилось лише 5%. Я вважаю, що це буде програш США. Я вважаю, що це буде особистий програш президента Байдена", - сказав Володимир Зеленський

Зеленський відзначив, що його бентежить ситуація із скасуванням санкцій проти "Північного потоку-2". 

"Я це говорю відкрито, відверто. Бо це буде серйозна геополітична перемога Росії та новий перерозподіл сил та впливів. Я знаю, що є різні думки з цього приводу в партнерів. Це - серйозна гра. Це - не просто про енергетичну безпеку. На таке США можуть піти, якщо вони "розміняться" на щось дуже-дуже серйозне. І мене бентежить ця ситуація", - сказав президент. 

Нагадаємо, Зеленський розказав, що він думає про Путіна.

Автор:
Марія Бойко
Джерело матеріала
loader
loader