Влада Польщі масово вакцинує українців
Влада Польщі масово вакцинує українців

Влада Польщі масово вакцинує українців

Громадянпм України при перетині кордону пропонують зробити щеплення двома вакцинами на вибір. Вакцинація проводиться безкоштовно, а в мобільних центрах в прикордонних пунктах є й інші препарати від виробників, схвалених Європейським Союзом.

Про початок вакцинації українців стало відомо з повідомлення видання Wirtualna Polska.

Що пропонує польська влада

Тепер в мобільних центрах вакцинації на кордоні, українцям, які приїжджають до Польщі на роботу або навчання, пропонують безкоштовне щеплення від коронавірусу.

Як повідомляють в одному з таких пунктів вакцинації в селі Замехів, найчастіше громадяни погоджуються на процедуру заради того, щоб не перебувати на самоізоляції протягом 14 днів після перетину кордону. Поки послуга не користується великою популярністю, проте в пункті відзначають, що за день встигають вакцинувати кілька десятків бажаючих.

Влада Польщі масово вакцинує українців  - Фото 1
Карта пунктів вакцинації на українсько-польському кордоні

Самі українці розповідають, що самоізоляція – не єдина причина, через яку вони погоджуються на щеплення. Чимала частина людей раніше записувалися на вакцинацію в додатку «Дія», але поки чекали своєї черги, вирішили пройти процедуру в прикордонному пункті.

Як проходить процедура

У медичному центрі повідомили, що на даний момент лікарям доставили 45 тисяч доз від таких виробників як AstraZeneca, Johnson & Johnson, Pfizer і Moderna. За словами директора медцентру Станіслава Мазура, люди, які приходять в пункт вакцинації, мають право вибору вакцини.

Після процедури громадянам видають відповідний документ і заносять необхідні дані в загальну медичну базу. Другу дозу вакцини можна отримати в будь-якому пункті вакцинації на території Польщі. Усім, хто погодився на щеплення, надається знижка на обов'язковий тест. Так, замість 960 грн українці можуть заплатити 860 грн.

Влада Польщі масово вакцинує українців  - Фото 2
Кадри з одного з пунктів вакцинації на території України

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що у Держприкордонслужбі розповіли, чи можна в'їхати в Україну без тесту або прищепившись "Супутником V".

Також ми писали, що вакцина Johnson & Johnson ефективна проти всіх штамів Covid-19.

Джерело матеріала
loader
loader