16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Влада Польщі масово вакцинує українців
Влада Польщі масово вакцинує українців

Влада Польщі масово вакцинує українців

Громадянпм України при перетині кордону пропонують зробити щеплення двома вакцинами на вибір. Вакцинація проводиться безкоштовно, а в мобільних центрах в прикордонних пунктах є й інші препарати від виробників, схвалених Європейським Союзом.

Про початок вакцинації українців стало відомо з повідомлення видання Wirtualna Polska.

Що пропонує польська влада

Тепер в мобільних центрах вакцинації на кордоні, українцям, які приїжджають до Польщі на роботу або навчання, пропонують безкоштовне щеплення від коронавірусу.

Як повідомляють в одному з таких пунктів вакцинації в селі Замехів, найчастіше громадяни погоджуються на процедуру заради того, щоб не перебувати на самоізоляції протягом 14 днів після перетину кордону. Поки послуга не користується великою популярністю, проте в пункті відзначають, що за день встигають вакцинувати кілька десятків бажаючих.

Карта пунктів вакцинації на українсько-польському кордоні

Самі українці розповідають, що самоізоляція – не єдина причина, через яку вони погоджуються на щеплення. Чимала частина людей раніше записувалися на вакцинацію в додатку «Дія», але поки чекали своєї черги, вирішили пройти процедуру в прикордонному пункті.

Як проходить процедура

У медичному центрі повідомили, що на даний момент лікарям доставили 45 тисяч доз від таких виробників як AstraZeneca, Johnson & Johnson, Pfizer і Moderna. За словами директора медцентру Станіслава Мазура, люди, які приходять в пункт вакцинації, мають право вибору вакцини.

Після процедури громадянам видають відповідний документ і заносять необхідні дані в загальну медичну базу. Другу дозу вакцини можна отримати в будь-якому пункті вакцинації на території Польщі. Усім, хто погодився на щеплення, надається знижка на обов'язковий тест. Так, замість 960 грн українці можуть заплатити 860 грн.

Кадри з одного з пунктів вакцинації на території України

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що у Держприкордонслужбі розповіли, чи можна в'їхати в Україну без тесту або прищепившись "Супутником V".

Також ми писали, що вакцина Johnson & Johnson ефективна проти всіх штамів Covid-19.

Источник материала
Поделиться сюжетом