"Укравтодор" повністю відмовиться від середнього ремонту доріг
"Укравтодор" повністю відмовиться від середнього ремонту доріг

"Укравтодор" повністю відмовиться від середнього ремонту доріг

Встановлюються 2 види ремонтів: капітальний і поточний ремонти / фото УНІАН, Володимир Гонтар

Державне агентство автомобільних доріг України "Укравтодор" з 2022 року повністю відмовиться від проектів поточного середнього ремонту доріг, що відповідає новим держстандартам, які набудуть чинності з наступного року.

Про це повідомила прес-служба агентства на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"На початку 2022 року набирає чинності ДСТУ 8747. Згідно з ним, вже з наступного року служби автомобільних доріг у всіх нових дорожніх проектах відмовляться від поточного середнього ремонту на користь капітального ремонту", - сказано в повідомленні.

Таким чином встановлюється 2 види ремонтів: капітальний і поточний ремонти.

Прес-служба зазначила, що ті об'єкти, на яких вже розпочато роботи, будуть завершуватися в рамках поточного середнього ремонту.

Згідно з повідомленням, відмова від такого ремонту є актуальною, оскільки він не відповідає сучасним вимогам до автошляхів.

Ямковий ремонт

За словами президента Володимира Зеленського, Україна цього року побудує і відремонтує 6500 кілометрів доріг державного та місцевого значення. У 2020 році було відремонтовано понад 4 тис.км доріг.

З березня минулого року в Україні триває національний проект «Велике будівництво», в рамках якого проводиться будівництво та ремонт доріг, а також інших об'єктів інфраструктури.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Павло Степанець

Теги за темою
Дороги Укравтодор
Джерело матеріала
loader