Медики назвали корисні властивості бджолиного пилку
Медики назвали корисні властивості бджолиного пилку

Медики назвали корисні властивості бджолиного пилку

Бджолиний пилок має ряд переваг для здоров’я, про які відомо далеко не всім. Медики відзначають, що в даному продукті є значний вміст різних поживних речовин, про що повідомляє Food News.

У складі бджолиного пилку є флавоноїди, які виступають серйозним антиоксидантом. Він в змозі боротися із запальними недугами. Протягом тривалого періоду часу даний продукт служить народним засобом у протидії алергії.

Бджолиний пилок впливає на клітини, які беруть участь в алергічних реакціях. Вміст білка і амінокислот в такому продукті куди вище, ніж в яйцях, яловичині, сирі і т.д., при цьому він підійде для вегетаріанців. У складі пилку є речовини, сприятливо позначаються на молодості шкіри, покращуючи її колір і скорочуючи кількість висипань.

Недавні дослідження вказують на здатність продукту бджільництва протистояти раковим клітинам, допомагаючи не тільки зупинити їх зростання, але і знищити. За рахунок пилку можна поліпшити обмінні процеси в організмі.

Крім того, в її складі є антибактеріальні сполуки, що допомагають боротися з сальмонелами та іншими шкідливими мікроорганізмами. За словами медиків, продукт сприяє підвищенню фертильності у жінок, підвищуючи шанси завагітніти.

Крім того, даний продукт рекомендується вживати для:

  • Зниження тиску, підвищення гемоглобіну, зміцнення судин.
  • Нормалізації травлення, зниження газоутворення, зупинки діареї.
  • Підвищення потенції чоловіків та покращення рухливості сперматозоїдів.
  • Нормалізації менструального циклу у жінок.

Рекомендації щодо застосування та протипоказання

Пилок є активно діючою речовиною, яка заряджає організм енергією та бадьорістю, а тому прийом перед сном не рекомендується. Також при прийнятті надмірно великої кількості (особливо, на голодний шлунок) можуть виникнути неприємні відчуття в животі, такі як різь та біль.

Утримайтеся від прийому в наступних випадках:

  1. Хронічні захворювання печінки (метаболізація пилку відбувається печінкою);
  2. Індивідуальна непереносимість компонентів пилку та алергія на медові продукти, в т.ч., алергія на сам пилок;
  3. Зважаючи на високий вміст цукру (нехай натурального, але все ж таки), дуже обережно слід приймати тим людям, що страждають від діабету чи зовсім утриматися від прийому;
  4. Жінкам в період вагітності та лактації дана субстанція може як допомагати, так й чинити негативний вплив, тому обов’язково проконсультуйтеся з вашим лікарем перед початком прийому пилку.

  Пилок не є продуктом, який показаний до їжі кожен день. Після 30-денного курсу прийому слід зробити перерву на 2-3 місяці, щоб запобігти звиканню організму, а також простежити за реакцією.

Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader
loader