Порошенко: Поки "Північним потоком-2" не пішов газ – ще нічого не втрачено
Порошенко: Поки "Північним потоком-2" не пішов газ – ще нічого не втрачено

Порошенко: Поки "Північним потоком-2" не пішов газ – ще нічого не втрачено

Поки трубою "Північного потоку-2" не пішов газ – треба боротися проти завершення цього кремлівського проєкту. І треба демонструвати силу, внутрішню стійкість, єдність і здатність боротися до кінця, щоб міжнародні партнери побачили внутрішньо об'єднану Україну, яка не сприймає ніяких "договорняків" за своєю спиною.

На цьому наголосив п'ятий президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко у заяві на Facebook.

"Як державника, як п'ятого президента України, як зрештою лідера демократичної патріотичної опозиції, мене не може не непокоїти так звана домовленість між США і Німеччиною щодо "Північного потоку-2". Замість одного виклику, яким дотепер був сам "Північний потік-2", тепер ми отримуємо два – додалося американсько-німецьке взаєморозуміння. Якщо згадати ще й про російського агресора, то ситуація виглядає досить загрозливою", – пише Порошенко.

На його думку, нині Україну беруть у такі собі "залізні лещата" з різних сторін, пропонують погодитися на черговий Будапештський меморандум 2.0 – без надійних юридичних гарантій.

"Це ми все вже проходили і більше не віримо. Не буду нагадувати про те, що "Північний потік-2" – це загроза і для України, і для Об'єднаної Європи, і для всієї трансатлантичної єдності. Це аксіома, про яку знають всі, але, схоже, підзабули у Берліні і Вашингтоні. Завдання України, спільно з нашими партнерами у Східній Європі, передусім країн Балтії і Польщі, на рівні парламентів, у тому числі Конгресу США, чітко і твердо про це нагадати. Помиляються всі, навіть друзі, якими, я переконаний, для України є і залишатимуться і президент Байден, і канцлерка Меркель", – вважає лідер "ЄС".

Водночас він попереджає, що останнє, чим зараз має займатися Київ – це звинувачувати західних партнерів у зраді інтересів України та здачі російському агресору.

"Це рівно те, чого хочуть у Москві – щоб ми через цей клятий "Північний потік-2" всі пересварилися, і тоді Україна дістанеться Путіну спокійно і без пострілів. Щоб уникнути цього руйнівного сценарію, зараз як ніколи треба продемонструвати силу, внутрішню стійкість, єдність і здатність боротися до кінця", – переконаний п'ятий президент.

Він вказує, що чинному главі держави обов'язково треба їхати у Вашингтон і "тиснути руку Байдену" – але тільки маючи за спиною підтримку партнерів, друзів України, громадянського суспільства і експертного середовища, а також підтримку опонентів чинної влади.

"Чим ближче до фінішу буде зірвана ця "сдєлка століття", на 99% чи 99,9%, тим сильнішим буде сигнал російському агресору про нашу боротьбу, єдність і солідарність, готовність колективного Заходу протидіяти корупційним впливам Кремля! Слава Україні!", – резюмує лідер "Європейської Солідарності".

Теги за темою
Петро Порошенко Північний потік-2
Джерело матеріала
loader
loader