/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2F358f0957-a2a1-47ed-a469-5bcc7dac1d46.jpeg)
Смертельний салат на столі кожного українця: ми труїмо себе щодня
По мережі розійшлася інформація про те, що всім відомий і улюблений салат з огірків і помідорів труїть організм, взагалі не приносить ніякої користі шлунку, шкодить здоров'ю.
Детальніше розповість Obozrevatel.
Користь чи шкода – що з цього правда?
Якщо ввести в Google словосполучення "салат з помідорів і огірків шкоду", можна отримати десятки статей про те, що ці стандартні овочі хоч і корисні окремо, але разом шкодять шлунково-кишковому тракту, призводять до маси проблем зі здоров'ям. Навіть дієтологи і деякі лікарі підтримують таку думку, розповідаючи про класичний приклад дії антивітамінів.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2Facdbb6fe-76ee-4dc2-89ac-7b5f620f3d1e.jpeg)
Тобто, в структурі продуктів є дуже корисні компоненти і речовини, але в поєднанні вони суперечать один одному і завдають шкоди шлунку. Мова про фермент аскорбіноза в огірках і вітамін С в помідорах, які знищують один одного. Насправді ж, міф розвінчується тим, що обох компонентів в овочах вкрай мало, і ця кількість не може ніяк нашкодити здоров'ю.
Шлунковий сік деактивує будь-які прояви ферменту, а якщо в салат додати ще лимонну кислоту або бальзамічний оцет, про шкоду можна повністю забути.
Поговоримо про корисність салату
Салат з огірків і помідорів може стимулювати схуднення. Високий вміст води і клітковини, а також низька щільність енергії і вуглеводів позбавляють від прошарку жиру. Обидва овоча мають сечогінну дію, що допомагає організму звільнитися від надлишків накопичених токсинів і стимулювати природний процес.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2Fd9631348-966c-4a2b-8eb7-609847a848a4.jpeg)
Головний фактор, що робить огірок і помідор «їжею здорового способу життя», полягає в тому, що вони довше дають відчуття ситості. В результаті людина їсть менше. За даними Центру контролю захворювань, вміст води в їжі впливає на відчуття ситості. Ці овочі мають великий обсяг (низька кількість калорій по відношенню до їх ваги), довше перетравлюються і не дають споживати калорії. А харчові волокна надзвичайно ефективні для підтримки відмінного самопочуття.
Помідори зменшують запалення і знижують резистентність до лептину, є багатим джерелом фолієвої кислоти, калію, невеликої кількості білка, вітамінів А, С і Е.
Раніше портал MY.UA повідомляв, що вчений з'ясував, який фрукт найкорисніший для здоров'я печінки.
Також ми писали, що ранкові звички, які допоможуть скинути зайві кіло.
Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

