В Одесі попрощалися з художником Олександром Ройтбурдом
В Одесі попрощалися з художником Олександром Ройтбурдом

В Одесі попрощалися з художником Олександром Ройтбурдом

В одеському Художньому музеї попрощалися з Олександром Ройтбурдом
Фото: Укрінформ/Думская

Митця поховають на Єврейському кладовищі Одеси

В Одесі 11 серпня відбулась прощальна церемонія з видатним українським художником Олександром Ройтбурдом. Чоловік пішов з життя 8 серпня у віці 59 років. Смерть Олександра Ройтбурда неабияк сколихнула мистецький світ України, тож попрощатись з митцем прийшло багато друзів, рідних і шанувальників творчості митця.

Провести у вічність видатного художника Олександра Ройтбурда зібрались багато одеситів і друзів-киян, для яких спеціально організували трансфер зі столиці. Митець прожив яскраве й динамічне життя, написав багато унікальних й неординарних картин, які виставлялись у найвідоміших галереях світу, а також був одним із учасників Євромайдану в Одесі.

В останню путь Олександра Ройтбурда проводжали у будівлі Одеського художнього музею, де той довгий час працював директором. Прощальна церемонія з діячем культури розпочалась о 10 годині. Поховають митця на Єврейському кладовищі о 13:00.

Як повідомляв «Главком», 8 серпня помер відомий український художник Олександр Ройтбурд, йому було 59 років. Причиною смерті стало онкологічне захворювання.

Також Юлія Тимошенко побачила символізм в останній роботі художника.

Джерело матеріала
loader
loader