Вступ України в НАТО: Зеленський розказав, що думає Байден про членство нашої країни в альянсі
Вступ України в НАТО: Зеленський розказав, що думає Байден про членство нашої країни в альянсі

Вступ України в НАТО: Зеленський розказав, що думає Байден про членство нашої країни в альянсі

Зеленський і Байден під час візиту українського президента у США / фото ОП

Президент США Джо Байденом підтримує вступ України до НАТО.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю CNN, яке він дав під час свого візиту до США на початку вересня, пише ВВС Україна.

За словами Зеленського, темі НАТО президенти присвятили щонайменше 20-30 хвилин розмови.

"Я запитав президента Байдена дуже прямо, як щодо НАТО? Як щодо України та НАТО, як щодо членства в НАТО? І дуже прямо - коли це може бути?" - повідомив Зеленський.

"Він сказав: "Я думаю, ви маєте бути там, але це не тільки моє рішення". Я чув таку риторику від нього до нашої зустрічі, я певний, що це правда, але я думаю, що це не найкраща позиція для сили США. Це лише моя думка", - заявив Зеленський, наголосивши, що говорить по пам'яті, і "не всі слова можуть бути правильними".

"Я знаю, що від вашого рішення залежить, чи буде цей шлях коротшим, чи буде він більш прозорим для України", - додав він, звертаючись до Байдена.

На запитання, чи не боїться Зеленський після виходу США з Афганістану, що Україну спіткає така ж доля, зважаючи на російські війська на українських кордонах, президент підкреслив: "Перш за все, мені здається, це не зовсім коректне порівняння, тому що Україна не залежить так від Сполучених Штатів Америки, як Афганістан залежав".

Зеленський додав, що в 2014 році, коли Росія анексувала Крим, а на Донбасі почалися військові дії, "з нами поруч ніхто не воював, у нас не було ніякої техніки, крім тієї, яка була у нас". Водночас Зеленський очікує, що США збільшать свою підтримку Україні.

"Це (зустріч з Байденом - УНІАН) значить, що ми пріоритетні для США, і ми вдячні за це. Це потужний сигнал, але поза цим сигналом ми очікуємо на дії", - зазначив Зеленський.

Як писав УНІАН, Зеленський відвідував США на початку вересня, де, серед іншого, провів зустріч з американським колегою Джо Байденом.

Візит Зеленського у США: що відомо

  • Зеленський домовився з Байденом щодо енергетики та клімату
  • Зустріч Зеленського та Байдена: опубліковано повний текст спільної заяви України й США
  • Як минула зустріч Зеленського та Байдена у Вашингтоні (фоторепортаж)

Автор: Вікторія Гордієнко

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader