Ляшко розповів, як штам "Дельта" впливає на "коронавірусну" ситуацію в Україні
Ляшко розповів, як штам "Дельта" впливає на "коронавірусну" ситуацію в Україні

Ляшко розповів, як штам "Дельта" впливає на "коронавірусну" ситуацію в Україні

Штам коронавірусу "Дельта" впливає на епідемічну ситуацію в Україні, повідомив Віктор Ляшко / ілюстративне фото УНІАН

Штам коронавірусу COVID-19 "Дельта" має значну присутність в Україні та впливає на перебіг епідемії в нашій країні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на засіданні уряду у середу, 29 вересня.

"Ситуація з поширенням коронавірусу в Україні продовжує прогнозовано ускладнюватися. Сьогодні ми майже перетнули межу в 10 тисяч випадків на день. І на жаль, це може статися зовсім скоро. З розширенням можливості секвенування, а також моніторингом клінічного перебігу захворювання, можна бути впевненим, що штам "Дельта" має значну присутність в Україні та має вплив на перебіг епідемії в нашій країні", – сказав очільник МОЗ.

За його словами, на сьогодні для надання допомоги хворим на коронавірусну хворобу та з підозрою на неї в системі охорони здоров'я підготовлено та функціонує майже 41 тисяча ліжок, 97% з них забезпечені киснем.

"Станом на вчора на стаціонарному лікуванні перебуває майже 18,5 тис. пацієнтів. Навантаження на систему охорони здоров'я залишається контрольованим. Ліжка з киснем сьогодні зайняті на 42%. Реальна зайнятість ковідних ліжок з киснем – на рівні 27%, тобто кожне четверте ліжко", – розповів Ляшко.

Крім того, міністр повідомив, що МОЗ напрацьовано механізм розгортання додаткових ліжок в регіонах при відповідній заповненості наявних медзакладів пацієнтами більш ніж на половину.

Нагадаємо, в Україні 28 вересня зафіксовано 9 тис. 666 нових випадків COVID-19, зокрема захворіли 953 дитини та 204 медпрацівники.

Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Харківській (976), Дніпропетровській (787), Донецькій (699), Одеській (662) та Запорізькій (592) областях.

Також за минулу добу госпіталізовано 2 тис. 855 осіб, зафіксовано 217 летальних випадків.

Автор: Леся Лещенко

Теги за темою
Коронавірус в Україні Віктор Ляшко
Джерело матеріала
loader
loader