Арахамія виконав завдання: Разумков прокоментував ініціативу щодо своєї відставки
Арахамія виконав завдання: Разумков прокоментував ініціативу щодо своєї відставки

Арахамія виконав завдання: Разумков прокоментував ініціативу щодо своєї відставки

Спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков висловив думку, що нардепам від фракції Слуга народу поставили завдання зібрати голоси за його відставку.

Про це він повідомив у коментарі журналістам після засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України.

За словами Разумкова, він сьогодні вранці отримав листа від фракції Слуга народу, яким було ініційовано процедуру його відкликання з посади. Лист був поданий від імені голови фракції Давида Арахамії.

Разумков також висловив думку, що справжнім ініціатором його відставки є не Арахамія.

– У мене дійсно немає конфлікту (з фракцією Слуга народу, – Ред.). Якщо його хочуть створити, це інше питання… Думаю, що просто було завдання, Давид Георгійович його виконав. Не знаю від кого. Я думаю, що це якесь колективне рішення. Я не виключаю, що колеги також долучені до цього процесу, – наголосив Разумков.

Він уточнив, що голову ВР можуть відкликати з посади, якщо він незадовільно виконує свої функції. На думку Разумкова, до нього такі претензії навряд чи можуть висуватися.

– Я сподіваюся, що ці два роки виконував свою роботу достатньо непогано. Я йшов за законом, дотримувався регламенту, намагався створити баланс у стінах Верховної Ради… Політичні претензії – будемо окремо обговорювати, – заявив політик.

Разумков додав, що готовий відстоювати свою позицію на засіданні фракції Слуга народу, якщо його запросять.

– Я послухаю про помилки в своїй роботі: думаю, що це буде незабаром, коли фракція запросить. Поговоримо, чим незадоволена фракція, тому що Давид Георгійович звернувся саме від фракції, – розповів спікер ВР.

Разумков наголосив, що в будь-якому випадку йти з політики не збирається, проте чи повернеться до лав Слуги народу – прямо не відповів.

– Давайте я подивлюся, як фракція проголосує, тому що бажання Давида Георгійовича – це одне, а позиція фракції – це інше. Тоді будемо говорити, – зазначив політик.

Спікер ВР додав, що на велике зібрання фракції до Трускавця він не запрошений, а тому туди не поїде.

Разумков також уточнив, що не обговорював із президентом Володимиром Зеленським питання про свою відставку.

Читайте
Слуга народу ініціювала збір підписів за відставку Разумкова

Чутки про можливу відставку Дмитра Разумкова ширяться вже не один тиждень.

Так, ще в середині вересня голова фракції Слуга народу Давид Арахамія допустив можливість відставки спікера Верховної Ради. Тоді Арахамія зазначав, що цей сценарій у фракції поки що не обговорювали.

Згодом Дмитро Разумков попросив антикорупційні органи перевірити, чи справді народним обранцям пропонують гроші за те, щоб вони підтримали деякі відставки у владі. За твердженням Разумкова, йшлося про суму “50-100 тис. за голос”. Ця заява, зокрема, прозвучала і на тлі чуток про можливі кадрові ротації в Кабінеті міністрів.

Нещодавно в одному з інтерв’ю Разумков, коментуючи кулуарні розмови про ймовірність своєї відставки, повідомляв, що нардепи поки що не збирали підписи.

Фото: Верховна Рада

Теги за темою
Верховна Рада Слуга народа Дмитро Разумков відставка Давид Арахамія
Джерело матеріала
loader
loader