Разумков заявил, что Рада вряд ли будет голосовать за его отставку на этой неделе
Разумков заявил, что Рада вряд ли будет голосовать за его отставку на этой неделе

Разумков заявил, что Рада вряд ли будет голосовать за его отставку на этой неделе

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що на цьому пленарному тижні парламент навряд чи розгляне питання щодо його відкликання з посади.

– Ймовірний розгляд піднятого питання навряд чи відбудеться на цьому пленарному тижні, як би цього не хотілося окремим політикам та чиновникам, які прикривають своє власне бажання колективними рішеннями.

Разумков рекомендував особам, які прагнуть його відставки, ознайомитися з Регламентом Ради, зокрема зі статтями 76, 77 та 78. 

Відповідно до ст. 77 регламенту, розгляд питання про відкликання спікера ВР за рішення більшості депутатів включається до порядку денного сесії не пізніше як на 10 день після включення цього питання до порядку денного сесії.

Рішення про внесення до порядку денного сесії питання про відставку ухвалюють на пленарному засіданні, наступному після дня внесення такої пропозиції.

Голова парламенту розповів, що зараз очікує надходження необхідних для ініціювання його відставки підписних листів. Після цього він їх перевірить та оформить.

Відставка Разумкова

Збір підписів за відставку Дмитра Разумкова Слуга народу ініціювала 30 вересня. 1-2 жовтня у Трускавці відбулося виїзне засідання фракції – Разумков у ньому участь не брав.

Там депутати зібрали 150 підписів, які необхідні для ініціювання голосування за його відкликання.

У Трускавці президент України Володимир Зеленський виступив з поясненням ситуації. Він заявив, що Разумков перестав бути членом команди і веде власне політичне життя.

Глава держави наголосив, що погляди спікера ВР та Слуги народу не збігалися щодо закону про олігархів і санкцій проти депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука. Через це йому необхідно шукати іншу команду.

Читайте
Зеленський заявив, що Разумков видавав підписні листи на його імпічмент

Джерело: Дмитро Разумков

Теги за темою
Верховна Рада Слуга народа Дмитро Разумков
Джерело матеріала
loader