Bloomberg повідомив про суперечку між Лавровим та Блінкеном щодо України
Bloomberg повідомив про суперечку між Лавровим та Блінкеном щодо України

Bloomberg повідомив про суперечку між Лавровим та Блінкеном щодо України

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Між держсекретарем США Ентоні Блінкеном і главою МЗС Росії Сергієм Лавровим стався напружений обмін думками щодо України в присутності десятка дипломатів. Про це УНН повідомляє з посиланням на Bloomberg.

деталі

Інцидент стався на вечері в рамках Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ в Стокгольмі на цьому тижні.

За інформацією агентства, Лавров взяв слово і назвав подію в Україні в 2014 році переворотом. Він також заявив, що НАТО і Євросоюз пригнічують інакомислення і загрожують Росії. У відповідь Блінкен заявив, що в 2014 році сили, підконтрольні президенту Віктору Януковичу, обстріляли мирних демонстрантів у Києві і вбили більше 100 осіб. Держсекретар також зазначив, що "НАТО — це оборонний союз".

За інформацією Bloomberg суперечка була "напруженою".

Нагадаємо

Раніше деякі ЗМІ повідомляли, що Блінкен і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ході неформальної вечері дипломатів поставили Лаврова на місце. У МЗС РФ назвали ці повідомлення "казковими новинами".

На цьому тижні, 2 грудня, Блінкен провів дві зустрічі в рамках саміту в Стокгольмі: першим від зустрівся з Дмитром Кулебою, а потім з Сергієм Лавровим.

За підсумками зустрічі з главою зовнішньополітичного відомства РФ американська сторона заявила про неприпустимість ескалації з боку Росії інакше Москва змушена буде заплатити "істотну ціну".

Теги за темою
Україна Росія США
Джерело матеріала
loader
loader