Медведчук: Зеленський відмовляється забирати громадян України з ОРДЛО
Медведчук: Зеленський відмовляється забирати громадян України з ОРДЛО

Медведчук: Зеленський відмовляється забирати громадян України з ОРДЛО

Президент Володимир Зеленський злочинно відмовляється забирати громадян України з ОРДЛО, яких готові звільнити в односторонньому порядку. Про це заявив голова політради партії опозиційна платформа-за життя, народний депутат України Віктор Медведчук в інтерв'ю телеканалу "Росія-24", повідомляє 112.ua.

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

"Виходить, що влада злочинно не забирає своїх, яких віддають в односторонньому порядку. Чому ні? Може, їй не подобається, бо віддають Медведчуку? А яка різниця, кому віддають? Яка різниця? Військові, представники церкви, громадських організацій, політичних партій - яка різниця, хто забере? Коли мова про обмін - це участь держави і влади. А тут навпаки-створіть умови, заберіть цих людей, поверніть їх додому, до рідних і близьких. Це ж злочинно не робилося", - висловився опозиційний політик.

При цьому він підкреслив, що яка у нього тепер може бути довіра до подальших гуманітарних кроків з обміну.

"Ми ж бачили останнє засідання ТКГ, засідання гуманітарної підгрупи, ми бачимо вимоги Луганська і Донецька. Проведіть процесуальне очищення тих, які вже були в результаті обміну повернуті додому. Ви ж цього не робите. Як вони можуть розглядати інші обміни в інших конфігураціях? І коли сьогодні кажуть:"Ось ми домовилися зі Штатами, розмова з Байденом, він нас підтримує". Підтримує? Питань немає. Тільки мені здається, київська влада, яка сьогодні існує в Україні, повинна підтримувати себе, свої дії і демонструвати політичну волю в прямих переговорах з Донецьком і Луганськом. І тоді у неї все вийде. Поки я політичної волі на реалізацію цього просто не бачу", - зазначив Віктор Медведчук.

Нагадаємо, влада ОРДЛО ще на початку року готова була в односторонньому порядку повернути Україні чотирьох жінок, про звільнення яких домовився Віктор Медведчук. Наталія Стеценко, Наталія Савченко, Катерина Котенко та Світлана Довгаль кілька років перебувають у їхніх в'язницях за звинуваченням у шпигунстві.

Ще 20 січня вони могли б бути вдома. Однак влада за фактом заблокувала цей процес, і жінки, частина з яких важко хворі, досі перебувають за гратами.

У жовтні ОРЛО запропонували в односторонньому порядку повернути в Україну за посередництва Віктора Медведчука ще трьох жінок.

Всього з початку збройного конфлікту на Донбасі, завдяки Віктору Медведчуку з ОРДЛО додому повернулися 493 українці, а всього було звільнено політиком понад півтори тисячі українців.

Редакція може не розділяти думку автора висловлювань

Джерело матеріала
loader
loader