Кутя з рису: найсмачніший різдвяний рецепт
Кутя – головна страва, яку ставлять на святковий стіл на Святвечір та Різдво. Традиційно її готують з пшениці, однак зараз набуває популярності альтернативний варіант – кутя з рису. Дуже смакує рисова кутя з апельсиновим соком, перед якою не встоїть ніхто.
Про це пише Today.
Пропонуємо вам простий і смачний рецепт різдвяної страви.
Кутя з рису
Для приготування смачної куті з рису візьміть наступні інгредієнти:
- Рис – 1 склянка,
- Апельсиновий сік – 2,5 склянки,
- Курага – 100 грамів,
- Ізюм без кісточки – 100 грамів,
- Лісові горіхи або кеш’ю – 100 грамів,
- Волоські горіхи або мигдаль – 100 грамів,
- Мед – 1,5 столові ложки,
- Чорнослив – 3-4 шт.
Для початку промийте рис під проточною водою і пересипте в каструлю. Крупу залийте апельсиновим соком. Поставте її на вогонь і варіть на слабкому вогні до готовності. Не забувайте періодично помішувати рис в каструлі, щоб він не пригорів.
Паралельно розігрійте суху сковорідку і на середньому вогні підсмажте горіхи до золотистого кольору. Після цього ядра необхідно очистити від лушпиння і нарізати шматочками.
Сухофрукти (изюм, чорнослив і курагу) залийте окропом і залиште на 10 хвилин. Після цього злийте воду. Чорнослив і курагу наріжте шматочками.
Останній крок – покласти у миску готовий рис, горіхи і сухофрукти і перемішати. Заправте кашу медом.
Смачного!
Нагадаємо 12 пісних страв, які обов'язково готують на Святвечір.
Читайте також, що не можна робити у переддень Різдва.
Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.