/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2F836307cc-b342-4bca-b232-2361e2a038ae.png)
Кутя з рису: найсмачніший різдвяний рецепт
Кутя – головна страва, яку ставлять на святковий стіл на Святвечір та Різдво. Традиційно її готують з пшениці, однак зараз набуває популярності альтернативний варіант – кутя з рису. Дуже смакує рисова кутя з апельсиновим соком, перед якою не встоїть ніхто.
Про це пише Today.
Пропонуємо вам простий і смачний рецепт різдвяної страви.
Кутя з рису
Для приготування смачної куті з рису візьміть наступні інгредієнти:
- Рис – 1 склянка,
- Апельсиновий сік – 2,5 склянки,
- Курага – 100 грамів,
- Ізюм без кісточки – 100 грамів,
- Лісові горіхи або кеш’ю – 100 грамів,
- Волоські горіхи або мигдаль – 100 грамів,
- Мед – 1,5 столові ложки,
- Чорнослив – 3-4 шт.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2F02d6c4c6-0d19-48d6-a9c0-daadc6138616.jpeg)
Для початку промийте рис під проточною водою і пересипте в каструлю. Крупу залийте апельсиновим соком. Поставте її на вогонь і варіть на слабкому вогні до готовності. Не забувайте періодично помішувати рис в каструлі, щоб він не пригорів.
Паралельно розігрійте суху сковорідку і на середньому вогні підсмажте горіхи до золотистого кольору. Після цього ядра необхідно очистити від лушпиння і нарізати шматочками.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2F6f6929d9-d5e1-4154-8d48-b1d53bf0f390.jpeg)
Сухофрукти (изюм, чорнослив і курагу) залийте окропом і залиште на 10 хвилин. Після цього злийте воду. Чорнослив і курагу наріжте шматочками.
Останній крок – покласти у миску готовий рис, горіхи і сухофрукти і перемішати. Заправте кашу медом.
Смачного!
Нагадаємо 12 пісних страв, які обов'язково готують на Святвечір.
Читайте також, що не можна робити у переддень Різдва.
Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

