Вперше за 10 років Ілон Маск вивів у космос український супутник ВІДЕО
Вперше за 10 років Ілон Маск вивів у космос український супутник ВІДЕО

Вперше за 10 років Ілон Маск вивів у космос український супутник ВІДЕО

Вперше за 10 років Ілон Маск вивів у космос український супутник ВІДЕО - Фото 1
Зеленський стежив за запуском Falcon 9 «затамувавши подих».
Вперше за 10 років Ілон Маск вивів у космос український супутник ВІДЕО - Фото 2

Україна вивела в космос оптичний супутник «Січ-2-30» власного виробництва. Про це повідомляє телеграм-канал президента Володимира Зеленського.

Супутник доправив ракетоносій Falcon 9 компанії Space X Ілона Маска. Це знакова подія для космічної галузі України, що вже протягом десятиліття зазнає проблем.

Фото із супутника допоможуть стежити за розвитком надзвичайних ситуацій. Наприклад, у випадку із ескалацією російських військ.

«Переконаний, трансляцію запуску дивилися тисячі українців, - прокоментував президент. - Я теж, затамувавши подих, стежив онлайн, як ракета-носій Falcon 9 компанії SpaceX стартує з мису Канаверал у США з нашим космічним апаратом, як відокремлюється перший ступінь, і не стримував радості, коли стало зрозуміло, що запуск відбувся успішно».

Супутник дистанційного зондування Землі «Січ-2-30» розробило та виготовило ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля» разом з іншими українськими підприємствами.

«З особливою гордістю хочу відзначити та подякувати українським конструкторам, інженерам, ІТ-фахівцям та випробувачам, які вкотре підтвердили свій високий рівень. Вони довели спроможність створювати нові зразки сучасної космічної техніки та утверджувати Україну як потужну космічну державу», - зазначив Володимир Зеленський.

Також він відзначив запуск як «ще один успішний приклад плідної співпраці українських і американських компаній у сфері мирного освоєння космосу».

Фото: Телеграм/Володимир Зеленський

Теги за темою
Космос Ілон Маск
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader