Тимошенко емоційно відреагувала на запуск супутника, але дорікнула Зеленському
Тимошенко емоційно відреагувала на запуск супутника, але дорікнула Зеленському

Тимошенко емоційно відреагувала на запуск супутника, але дорікнула Зеленському

Вперше за ціле десятиліття український супутник рушив на орбіту Землі
скріншот з відео

Лідерка «Батьківщини» зазначила, що українці вміють і козу водити, і геніїв плодити, і космос підкорювати

Народна депутатка та лідерка партії «Батьківщини» Юлія Тимошенко емоційно прокоментувала новину, що сьогодні Україна вивела в космос свій супутник «Січ-2-30».

«Який старт! Боже, допомагай науці! Українці, вболіваймо за наше! Вперше за ціле десятиліття український супутник рушив на орбіту Землі», – написала Тимошенко у Facebook.

Депутатка зазначила, що вдвічі приємно, що трапилося це саме сьогодні – одразу після дня народження видатного конструктора ракет Сергія Павловича Корольова та в Щедрий вечір.

«Що не кажи, а Україна – унікальна країна. Ми навчилися гармонійно поєднувати традиції, досвід та новації. Вміємо і козу водити, і геніїв плодити, і космос підкорювати», – додала лідерка «Батьківщини».

Не омину вона увагою і українську владу:

«Пройдисвітів ще обирати перестанемо – точно заживемо. Бо, приміром, Ілон Маск про день народження Сергія Корольова згадав, а українська… влада – ні».

Зазначимо, Володимир Зеленський назвав запуск супутника «надзвичайно важливою подію», та зізнався, що стежив за запуском, затамувавши подих.

Як відомо, 13 січня компанія SpaceX Ілона Маска запустила на орбіту український супутник «Січ-2-30» з американської бази ВПС США на мисі Канаверал.

За планом, «Січ-2-30» фотографуватиме Землю і територію України протягом пʼяти років. Це дозволить контролювати використання лісових масивів і водних ресурсів, вирубування лісів, а також стежити за пожежами. Супутник увійде в групу із семи апаратів, які мають запустити протягом пʼяти років.

8 грудня 2021 року з Міжнародного аеропорту «Бориспіль» вилетів вантажний літак авіакомпанії Turkish Airlines з українським космічним апаратом «Січ-2-30» на борту.

Джерело матеріала
loader
loader