"єБабуся": українці висміяли ініціативу Зеленського про безкоштовні смартфони для пенсіонерів
"єБабуся": українці висміяли ініціативу Зеленського про безкоштовні смартфони для пенсіонерів

"єБабуся": українці висміяли ініціативу Зеленського про безкоштовні смартфони для пенсіонерів

Після анонсування чергової соціальної програми для вакцинованих громадян, яку анонсував президент України Володимир Зеленський, користувачі мережі почали створювати меми і сміятися над ідеєю.

Подробиці пише видання "Сьогодні".

Звідки гроші на телефони?

Раніше Володимир Зеленський розповів, що в 2022 році всі вакциновані громадяни вікової категорії 60+ зможуть безкоштовно отримати новий смартфон і пільговий пакет послуг мобільного оператора. Це стало причиною для створення безлічі жартів і мемів.

"єБабуся": українці висміяли ініціативу Зеленського про безкоштовні смартфони для пенсіонерів - Фото 1
У мережі обрали назву для ініціативи Володимира Зеленського подарувати смартфони пенсіонерам - "єБабуся"

Особливо після того як було запропоновано вибрати назву для цієї соціальної програми. Більшості сподобався варіант "єБабуся": "Краща назва для нового проекту, яке цілком характеризує і авторів цієї ідеї, і їх прихильників", - пише Євген Вілінський у соціальній мережі Facebook.

Українці дивуються, звідки в бюджеті з'явиться мільярд доларів на покупку гаджетів. При тому, пишуть люди, що сьогодні "не виконується оборонне замовлення, а на кордоні стоїть 100-тисячне військо окупантів".

Коли записатися в чергу на смартфон?

Крім обурення про наявність державних коштів, люди звернули увагу на ейджистський контекст. Нібито пенсіонери не можуть самі про себе подбати і придбати телефон. Дехто пожартував, що при середній пенсії в 2 тисячі гривень більшість літніх зможуть продати подарунок і купити хліба.

"єБабуся": українці висміяли ініціативу Зеленського про безкоштовні смартфони для пенсіонерів - Фото 2
Користувачі Мережі придумують жарти і меми щодо ідеї Володимира Зеленського. Наприклад, пропонують подарувати телефон 67-річній Ангелі Меркель

Популярним став мем, де Володимир Зеленський обіцяє смартфон Ангелі Меркель. Їй вже виповнилося 67 років. Глава Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров зауважив, що відкрити запис на отримання телефону зможуть тільки в квітні. До тих пір уряд приверед в порядок всі існуючі проблеми впровадження ініціативи в реальність.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Володимир Зеленський пообіцяв роздати українцям Смартфони: кому пощастить.

Також ми писали, що Віктор Ющенко звернувся до українців з важливим проханням.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader