Міністерство охорони здоров’я затвердило нове триразове зимове меню для дитячих садочків. Сезонне меню на чотири тижні містить 160 рецептів, серед яких локшина з яблуками, каша "Артек" з цибулею та тушкований у сметані буряк.
Про це повідомляється на сайті МОЗ.
До наказу про затвердження нового меню додали технологічну документацію (технологічні картки) на страви та вироби. Дітям пропонується готувати локшину з яблуками, яєчне суфле, бурякове пюре, борщ з квасолею, смажену кольорову капусту, пшеничну кашу з цибулею та багато чого іншого.
Нове зимове меню у МОЗ рекомендують використовувати для харчування дітей віком від 1 до 7 років у закладах відпочинку та оздоровлення.
"Меню можна використовувати у повному обсязі або частково, опрацювавши його з огляду на смакові уподобання дітей та технологічні можливості кожного з закладів", - додали у МОЗ.
Сезонне меню створили в межах реформи системи шкільного харчування, яку ініціювала перша леді Олена Зеленська.
Раніше УНІАН вже повідомляв, що кулінар та ресторатор Євген Клопотенко розповів, як батьки можуть перевірити якість харчування дітей у школі.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Здоров’я починається з їжі. Як діти, батьки та освітяни реагують на зміни в харчуванні українських школярів
- У школі Києва кухарі побилися з прибиральницею через "повторне" використання котлет
- Клопотенка звинуватили у використанні серця червонокнижної тварини: шеф-кухар відреагував (відео)