Літак SkyUp відмовився залітати в Україну, Гончаренко заявив про повітряну блокаду
Літак SkyUp відмовився залітати в Україну, Гончаренко заявив про повітряну блокаду

Літак SkyUp відмовився залітати в Україну, Гончаренко заявив про повітряну блокаду

Лоукостер SkyUp висадив дві сотні людей у Варшаві (Молдова), тоді як кінцевим пунктом призначення був Київ. Тепер пасажири чекають наземного транспорту, щоб дістатися в Україну.

Про це пише Telegram-канал "Всевидюче ОКО".

Що сталося з рейсом

Згідно з інформацією джерела, літак SkyUp PQ902 вилетів з Фуншала (Португалія) і прямував до столиці України, але, не долетівши до кордону, сів у Варшаві і висадив кілька сотень пасажирів. Тепер вони протягом годин чекають в аеропорту автобусів, які повинні доставити людей до Києва.

Літак SkyUp відмовився залітати в Україну, Гончаренко заявив про повітряну блокаду  - Фото 1
Літак SkyUp PQ902 не довіз пасажирів до Києва і висадив дві сотні людей у Варшаві через можливу повітряну блокаду

Поки пасажири напружено чекають транспорту, для них організували видачу обіду. Але чому лоукостер SkyUp зробив подібний маневр і залишив людей в іншій країні? Справа в тому, що видання Strana.ua, посилаючись на власні джерела, поінформувало: протягом 48 годин всі світові власники літаків отримають повідомлення про припинення дії страхового покриття над Україною для будь-якого повітряного судна.

Фактично це означає, що авіасполучення з Україною буде закрито.

Відбудеться повітряна блокада?

Видання пише, що подібне повідомлення поширили найбільші британські страхові компанії, а заборона на перебування літаків в Україні набуде чинності 14 лютого, приблизно в середині дня. У свою чергу, голова Асоціації страхового бізнесу В'ячеслав Черняховський розповів джерелу, що йому невідомо про підготовлюване рішення щодо повітряної блокади, але також не виключає, що міжнародні страховики можуть відкликати свої гарантії.

Літак SkyUp відмовився залітати в Україну, Гончаренко заявив про повітряну блокаду  - Фото 2
Світові лоукостери отримають повідомлення про припинення дії страхового покриття над Україною

Подібне повідомлення виникло через нагнітання обстановки на українському кордоні з Росією. Постійні оголошення західних ЗМІ про наближення дати вторгнення прискорили рішення страховиків перекрити польоти над Україною. Незважаючи на ситуацію з лоукостером SkyUp, українська офіційна сторона не підтвердила дані про повітряну блокаду і припинення авіасполучення.

Щоправда, 13 лютого можливість подібного підтвердив народний депутат Олексій Гончаренко. У своєму Telegram-каналі політик заявив, що, найімовірніше, "повітряний рух над Україною призупинять уже з понеділка". Він порекомендував українцям, які перебувають за кордоном, найближчим часом повернуться, бо через "тиждень-два це буде зробити дуже складно".

Раніше портал MY.UA повідомляв, що в Європі паніка? Розпочалася екстрена закупівля продуктів першої необхідності на випадок війни.

Також ми писали, що Юлія Тимошенко назвала чотири причини, чому вторгнення Росії неможливе.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader