Дослідник української кухні Костянтин Грубич розкрив рецепт традиційної лісової юшки
Невеликий хутір на Рівненщині під назвою Святе відвідав відомий український журналіст і дослідник української кулінарії Костянтин Грубич. Там його навчили готувати за старовинними сімейними рецептами.
Подробиці і рецепт однієї зі страв Грубич виклав на свій Youtube-канал.
Страви готувалися в автентичній печі і справжнім баняку
Журналіста вчили готувати за сімейними рецептами дві жительки хутора, мати і дочка – Ніна Беженар і Наталія Козик. Під час зйомок відеосюжету в автентичній печі і справжньому баняку на вогні готувалася традиційна локальна їжі – лісова грибна юшка і десертні галушки.
Грубич разом зі своїми помічниками влаштував справжнє кулінарне шоу, на якому звучали ємні, цікаві історії, жарти, співи. Рецепт приготування лісової юшки і технологію дослідник вже опублікував на платформі YouTube і рекомендує готувати ці ласощі всім охочим, незважаючи на відсутність печі чи баняка. Так само смачно вийде в звичайній каструлі.
Рецепт грибний лісової юшки з Рівненської області
Для приготування знадобляться такі інгредієнти:
- 3 л води
- 200 г сушених грибів
- 500 г вареної квасолі
- 500 г картоплі
- 2 цибулини
- 2 морквини
- 2 ст. ложки олії
- 1 ст. ложка борошна
- 5 зубців часнику
- сіль, перець, за смаком
- 2-3 лаврових листочка
Більшість цих інгредієнтів потрібно всього лише нашаткувати, змішати в ємності і поставити тушитися на вогонь. Детальніше на технологію приготування дивіться у відео, оскільки з коментарями мешканок хутора Святе процес заграє новими фарбами і виявиться більш ємним.
Раніше портал MY.UA повідомляв, що "Дискваліфікувати!": чому українці вимагають відібрати у Alina Pash перемогу на Нацвідборі.
Також ми писали, що "Футурама" повертається: світ побачить ще 20 епізодів легендарного мультсеріалу.
Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.