Вивезені з ОРДЛО "біженці" повертаються додому - в Росії вони нікому не потрібні
Вивезені з ОРДЛО "біженці" повертаються додому - в Росії вони нікому не потрібні

Вивезені з ОРДЛО "біженці" повертаються додому - в Росії вони нікому не потрібні

Жителі тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, яких почали насильно вивозити в Ростовську область 18 лютого, самостійно повертаються додому.

Про це заявив Міністр оборони Олексій Резніков в ефірі програми "ТСН. Тиждень".

Масова евакуація та мобілізація

Нагадаємо, що в п'ятницю, 18 лютого, лідери терористичних "Л/ДНР" Денис Пушилін і Леонід Пасічник оголосили про масову евакуацію жінок і дітей з ОРДЛО в Росію. А також розпочали мобілізацію хлопців, старших 17 років. Це пояснювалося тим, що Україна днями планує почати військовий наступ, тому місцеве населення нібито рятували від загрози смерті.

Вивезені з ОРДЛО "біженці" повертаються додому - в Росії вони нікому не потрібні - Фото 1
Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що вивезені люди з ОРДЛО повертаються додому самостійно

Людей на автобусах привезли в Ростовську область, а далі кинули напризволяще. Як розповів Міністр оборони України Олексій Резніков, "біженців" не годували і не надали житло, вони були змушені розташуватися в пунктах тимчасового перебування. Тим, кому місця не вистачило, запропонували відправитися в Мурманську область.

Постановка для "Мосфільму"

За словами Рєзнікова, вивезення людей було показовим: "Зараз у розвідки є точна інформація, що люди повертаються самостійно додому. Це чисто постановка для" Мосфільму" або хто у них там займається кіношками".

А зробили подібний фарс для того, щоб знову спровокувати Україну і сфальсифікувати нібито напад військових. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов заявив, що "ніяких наступальних операцій наша країна не планує". А окуповані території будуть повернуті тільки мирним шляхом.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що "О 4 годині ранку 22 лютого": Жириновський проговорився про вторгнення РФ ще в 2021 році.

Також ми писали, що бойовики викопують трупи на Донбасі, щоб звинуватити Україну в геноциді.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader