Інфляція, дефолт, комунізм: куди котиться економіка Росії
Інфляція, дефолт, комунізм: куди котиться економіка Росії

Інфляція, дефолт, комунізм: куди котиться економіка Росії

За 20 днів війни, яку Росія розв'язала проти України, стало зрозуміло, що точкові і секторальні санкції, накладені на РФ країнами Заходу, роблять свою справу.

Подробиці пише видання "Апостроф".

Перша хвиля економічного занепаду

Що ми спостерігаємо з економікою РФ сьогодні? Величезна кількість світових брендів пішла з ринку Росії, закривши магазини і виробництво, призупинивши інвестиції і звільнивши співробітників. Це стало причиною різкого зменшення товарів, навіть самих базових, а ті, що залишилися, підскочили в ціні в середньому на 30%.

Інфляція, дефолт, комунізм: куди котиться економіка Росії - Фото 1
Черга до банкомату в Росії: на чорному ринку один долар коштує більше 300 рублів

Почалася і незабаром лише посилиться інша проблема - безробіття. Люди втрачають місця і зарплати, а ті, хто фактично залишився із забезпеченням, не зможуть вижити на ту зарплату, яку отримуватимуть. Адже зростання цін все ще триває, і не зупиниться, поки курс валют котитися в безодню. Зауважимо, рубль вже подолав історичну позначку в 300 за долар.

Зупинити падіння Центральний банк Росії не зможе, оскільки його валютні резерви в розмірі близько 300 мільярдів доларів заморожені внаслідок санкцій. А нові купюри в євро і доларах вже не завозять в країну.

Хай живе комунізм!

Подих повернення в епоху комунізму відчувається як ніколи. Перше - через інфляцію. Навіть за найконсервативнішими прогнозами цей показник в 2022 році складе 20%, що дуже багато. Друге - дефолт. Він настане обов'язково, адже РФ не зможе розрахуватися за зовнішніми боргами при відсутності вільної валюти. А рубль конвертуватися вже точно не буде.

Інфляція, дефолт, комунізм: куди котиться економіка Росії - Фото 2
Рівень інфляції в Росії поступово зросте до 20% за поточний рік, що є дуже високим показником

І нарешті - крах банківської системи. З початку війни Московська біржа призупинила торги і досі вичікує вдалого моменту для відкриття. Але він настане ще дуже не скоро. Тому, як тільки торги відновляться, обвалені фондові індекси приведуть до найжорсткішої банківської кризи за всю історію РФ.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що дочка прес-секретаря Путіна Пєскова потрапила в санкційний список США і завила.

Також ми писали, що Михайло Подоляк поділився першими враженнями від 4 раунду переговорів з Росією.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader