28 апреля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Михайло Подоляк поділився першими враженнями від 4 раунду переговорів з Росією
Михайло Подоляк поділився першими враженнями від 4 раунду переговорів з Росією

Михайло Подоляк поділився першими враженнями від 4 раунду переговорів з Росією

14 березня о 10:30 за київським часом почалися переговори між Україною і Росією. Це вже четвертий раунд, попередні зустрічі не стали успішними в контексті припинення вогню або організації гуманітарних коридорів.

Подробиці розповів Михайло Подоляк на особистій сторінці в Twitter.

На що націлена українська сторона

Йде 19-й день повномасштабної війни Росії в Україні. За цей час сторони конфлікту вже три рази збиралися за столом переговорів, щоб обговорити мир. Але Російська Федерація стоїть на своєму і залишається витати в ілюзорному світі, ніби план вторгнення проходить вдало, і незабаром війна дійсно закінчитися, але тільки перемогою Росії.

Четвертий раунд переговорів розпочався 14 березня о 10:30 за київським часом

У той же час, Михайло Подоляк, постійний член української делегації і радник керівника Офісу Президента Володимира Зеленського на сторінці в Twitter перед початком четвертого раунду вкотре заявив, що Україна не виконуватиме вимоги агресора. "Наші позиції незмінні", - запевнив радник і додав, що йдеться про "мир, негайне припинення вогню і відведення всіх російських військ».

Росія може послабити опір?

Михайло Подоляк впевнений, що "РФ хоч і віддає собі звіт в безглуздості своїх агресивних дій, проте залишається в ілюзії, що 19-денне насильство над мирними містами – правильний вибір стратегії". Тому не має хибних сподівань на те, що можна швидко домовитися про деескалацію.

Михайло Подоляк запевнив, що українські позиції в переговорах залишилися незмінні: мир, деескалація і гуманітарні коридори

Хоча західні партнери України починають будувати припущення, що російська сторона незабаром може поміняти вектор спрямованості в переговорах на повністю протилежний. Для досягнення цього працюють посередники-країни, які спілкуються з Володимиром Путіним і тиснуть на його позиції.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що посуд від Hermes і валізи Louis Vuitton: активісти показали маєток кума Путіна Медведчука.

Також ми писали, що Путін віддав наказ підготувати теракт на ЧАЕС і звинуватити в ньому Україну.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом