В напрямку кордону України виявлено переміщення окремих підрозділів зс білорусі – Генштаб
В напрямку кордону України виявлено переміщення окремих підрозділів зс білорусі – Генштаб

В напрямку кордону України виявлено переміщення окремих підрозділів зс білорусі – Генштаб

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Виявлено переміщення окремих підрозділів збройних сил білорусі в напрямку державного кордону України. Про це УНН повідомляє з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Цитата

"На Сіверському напрямку триває вивезення залізницею та військово-транспортними літаками військової техніки збройних сил російської федерації з території республіки білорусь. Водночас, виявлено переміщення окремих підрозділів збройних сил республіки білорусь в напрямку державного кордону України. Не виключається проведення ротації підрозділів, що залучені до посилення охорони державного кордону білорусі",- йдеться в повідомленні.

Деталі

Також Генштаб надав інформацію щодо російського вторгнення на інших напрямках:

  • На Слобожанському напрямку триває блокада противником окремого району Харківської області. В населених пунктах Великий Бурлук, Приколотне та Федорівка окупанти здійснюють пошук проукраїнськоналаштованих жителів та незаконне їх затримання.
  • У місті Ізюм російські окупанти займаються фабрикацією доказової бази про нібито злочини Збройних Сил України. З цією метою здійснюють обстріли населеного пункту та створюють вигляд “документування”.
  • На Донецькому напрямку противник, за підтримки авіації та артилерії, продовжує штурм міста Маріуполя.
  • На тимчасово захопленій території Запорізької області, в місті Бердянськ, проводиться затримання місцевих жителів.
  • В місті Токмак медичний персонал місцевих закладів охорони здоров’я примушують підписувати так звані “контракти” з міністерством охорони здоров’я російської федерації.

"Сили оборони України продовжують виконувати завдання зі звільнення захопленої території від російських окупаційних військ", - зазначаэться в повыдомленны.

Доповнення

У НАТО попереджали, що білорусь готує обстановку для виправдання наступу на Україну та розміщення ядерної зброї росії.

Секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телерадіомарафону "Єдині новини" заявив, що "білоруси вставили ножа нам в спину" узявши участь у війні проти України.

Голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко повідомляв, що над Волинню збили ракети, які прилетіли зі сторони білорусі.

Теги за темою
війна Збройні сили України Білорусь
Джерело матеріала
loader
loader