Куряча печінка: чим корисна і чи насправді допомагає у разі анемії
Куряча печінка: чим корисна і чи насправді допомагає у разі анемії

Куряча печінка: чим корисна і чи насправді допомагає у разі анемії

Люди поділяються на тих, хто любить курячу печінку і тих, хто не переносить навіть її запаху. Першим пощастило більше!

Куряча печінка – чудове джерело поживних речовин.

"Крім того, кілька приємних бонусів: ціна та простота у приготуванні", – пише засновниця Школи Здоров'я, лікарка-дієтологиня Катерина Толстікова.

Куряча печінка багата залізом, фолієвою кислотою, різними вітамінами та мінералами, незамінними жирними кислотами та білком.

"Завдяки вмісту заліза та вітамінів куряча печінка може допомогти у боротьбі з дефіцитом вітаміну B12. Результат – здоров'я крові", – додає лікарка.

Червоні кров'яні тільця вашого тіла потребують заліза та вітамінів для транспортування кисню та запобігання анемії.

Анемія виснажує ваше тіло і може викликати почуття втоми. Якщо ви регулярно вживаєте курячу печінку, анемія вам не страшна.

Печінка також містить холін, який корисний здоров'ю мозку.

Куряча печінка – дивовижне джерело білка, яке підтримує здоров'я наших м'язів і кісток.

Лікарка також поділилася рецептом смачного курячого паштету

Паштет з курячої печінки

  • куряча печінка
  • морква
  • лук
  • спеції
  • вершкове масло

Приготування

  1. Дрібно наріжте цибулину та моркву. Підсмажте на невеликій кількості олії.
  2. Додайте печінку і залийте водою, щоб інгредієнти почали гасити.
  3. Коли печінка буде готова, перебийте усі інгредієнти блендером.
  4. Додайте м'яке вершкове масло|мастило| і ще раз перебийте блендером. Готово!
  5. Рекомендуємо подавати із цільнозерновим хлібом. Смачного!

Також українська лікарка-дієтологиня Катерина Толстікова у своїй Школі Здоров'я розповіла про найбільш доступні та поживні продукти.

Курячі яйця – одне з найкращих джерел високоякісного протеїну.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
loader
loader