Окупанти вивезли все зібране на Луганщині зерно в Росію
Окупанти вивезли все зібране на Луганщині зерно в Росію

Окупанти вивезли все зібране на Луганщині зерно в Росію

Росія постійно краде українське зерно / фото ua.depositphotos.com

Російські окупанти вивезли з Луганщини всі 200 тисяч тонн зерна, зібрані на полях "Агротона".

Про це в Telegram повідомляє голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай з посиланням на заступника директора Департаменту агропромислового розвитку Луганської ОВА Любов Безкоровайну.

За даними аграріїв, які були вимушені виїхати з окупованої території, ситуація в сільському господарстві регіону наближається до катастрофічної.

Читайте також:
З портів України все ж вийшли два судна із зерном: куди вирушать
З портів України все ж вийшли два судна із зерном: куди вирушать
В ООН очікують значного зростання експорту українського зерна
У Лівані відмовилися від судна з українським зерном: названа причина
У Лівані відмовилися від судна з українським зерном: названа причина

"Цьогоріч ми очікували на найбільший за всі роки врожай. Сподівалися навіть перевершити рекордний 2021 рік. Так, моніторинг ПрАТ "Агротон" показав, що на деяких полях врожайність складала до 60 ц/га. Це стало можливим завдяки кропіткій роботі наших аграріїв, які вкладали у розвиток підприємств власні і державні кошти, оновлювали техніку, закуповували найкращі мінеральні добрива, успішно користувалися багатомільйонними урядовими програмами. Але, на жаль, збирається наше зерно зараз для росіян", – розповіла Безкоровайна.

За її словами, багато керівників сільськогосподарських підприємств виїхали в безпечні регіони України та провели перереєстрацію бізнесу.

Крадіжка зерна з України:

Станом на 7 червня Росія вкрала до 500 000 тонн української пшениці на суму 100 мільйонів доларів з моменту російського вторгнення в лютому. Велика частина цього вантажу була доставлена вантажівками в порти в окупованому Криму, а потім перевезена суднами, в тому числі такими, які перебувають під західними санкціями.

Держдепартамент США називав російські судна "Матрос кішка", "Матрос Позинич" і "Михаил Ненашев" як підозрювані в перевезенні краденого зерна. Ці судна курсували між Керченською протокою, що розділяє Крим і Росію, і різними портами в Східному Середземномор'ї.

При цьому веб-сайти морського відстеження та експерти відзначали, що РФ приховує інформацію про залучені судна. Зокрема, підсанкційні судна часто відключають свої транспондери, щоб приховати свій порт відправлення. Іноді вони швартувалися в Туреччині або Сирії.

За інформацією ЗМІ, в Севастополі щодня вантажать на судна українське зерно.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • США озвучили свою позицію щодо закупівлі української пшениці
  • По зерновому коридору в Україну йде рекордний караван суден
  • Експерти спрогнозували, що буде з цінами на гречку в Україні (відео)
Теги за темою
Луганщина
Джерело матеріала
loader