/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2Fee7708c21683430efe1905c8ec1eea94.jpg)
Як і скільки варити горохову кашу: секрет ніжного і швидкого гарніру
Горохова каша - дуже смачний, низькокалорійний і поживний гарнір. До такої каші часто падають копченості або ковбаски. Горох готується довше більшості круп, але активних дій потрібно мінімум. Колотий горох вариться набагато швидше, ніж цілий.
- Скільки і як варити горохову кашу
- Рецепт швидкої горохової каші без замочування
- Горохова каша з мисливськими ковбасками
Скільки і як варити горохову кашу
Час варіння горохової каші залежить від того, замочували заздалегідь крупу чи ні. Якщо горох замочили перед варінням на 8-12 годин, то він вариться до готовності за 40-50 хвилин. А не замочений горох готується помітно довше - 1,5-2 години.
Також на час приготування впливає жорсткість води. У м'якій воді горох готується швидше, навіть якщо його не замочували. Розм'якшити водопровідну воду можна за допомогою соди - читайте рецепт нижче.
Співвідношення гороху і води при варінні - 1: 3. Якщо вода швидко википіла, то можна долити ще склянку гарячої води.
Щоб горох не пригорів до дна каструлі, його варять на невеликому вогні і періодично перемішують. Солять горохову кашу в самому кінці. Щоб гарнір був смачнішим, в кінці приготування можна додати в нього олію або вершкове масло, м'ясний бульйон, тертий сир, вершки, обсмажені овочі або гриби.
Рецепт швидкої горохової каші без замочування
- Горох - 100 г.
- Вода - 400 мл.
- Сода - 0.3 ч. л.
- Сіль - 0.5 ч. л.
Горох переберіть і видаліть чорні зерна. Промийте горох кілька разів під проточною водою. Пересипте горох в каструлю і залийте 400 мл холодної води.
Поставте на середній вогонь, а потім зменшіть його до мінімального після закипання крупи. Варіть горох 20 хвилин, знімаючи пінку. Потім всипте в воду соду і варіть кашу ще 25 хвилин. В кінці варіння помішуйте горох частіше, щоб він не пригорів, а за 5 хвилин до виключення посоліть.
Після цього горох готовий. Його можна перемолоти в однорідне пюре за допомогою блендера.
Горохова каша з мисливськими ковбасками
- Горох - 1 склянка.
- Ковбаски - 4 шт.
- Цибуля - 2 шт.
- Соняшникова олія - 2 ст. л.
- Сіль, перець за смаком.
- Зелена цибуля для прикраси.
Горох залити 4 склянками води і залишити на ніч, щоб він набух. Потім відкинути горох на друшляк і перекласти в каструлю. Залити 3 склянками води. Варити на маленькому вогні приблизно 40 хвилин, іноді помішуючи горох. Потім посолити і потовкти горох в пюре.
Цибулю обсмажити на соняшниковій олії до золотистого кольору 3-4 хвилини. Потім додати в сковороду нарізану кружечками ковбасу і обсмажити ще кілька хвилин. Викласти зажарку зверху на горохову кашу. Посипати готову страву рубаною зеленою цибулею.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Більше не треба викидати: топові рецепти з вчорашньої манної каші
- Запіканка з тертих кабачків: 3 чудових рецепта
- Що приготувати з калини: шалені рецепти варення і настоянки

