/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2F4cba17b3363707f6354a7a1a705f6305.jpg)
Як смачно приготувати гриби гливи: смажимо в сметані і маринуємо на зиму
Гриби гливи не тільки смачні і низькокалорійні, але і надзвичайно корисні. За кількістю незамінних амінокислот і вітамінів вони перевершують майже всі овочі і фрукти. Ці гриби додають в супи, тушкують з овочами або соусами, смажать з картоплею і маринують на зиму. Для страв краще вибирати молоді гриби - вони набагато смачніше.
- Мариновані гливи швидкі
- Смажені гливи в сметані
- Суп з гливами і овочами
Раніше ми писали, як готувати маслюки - ще одні сезонні гриби.
Мариновані гливи швидкі
- Гливи - 500 г.
- Вода - 300 мл.
- Часник - 2 зубч.
- Запашний перець горошком - 4 шт.
- Чорний перець горошком - 4 шт.
- Лавровий лист - 1 шт.
- Соняшникова олія - 50 мл.
- Оцет 9% - 50 мл.
- Цукор - 1 стол.л.
- Сіль - 1 стол.л.
Гриби промити холодною водою і обрізати ніжку. Великі гриби розрізати на 2-3 частини, а дрібні гливи залишити цілими. Для маринаду налити в каструлю 300 мл чистої води, додати цукор і сіль, горошки запашного і чорного перцю, олію, лавровий лист, роздавлений часник. Довести маринад до кипіння.
Викласти гриби в маринад. Довести до кипіння і варити на маленькому вогні 8 хвилин. За цей час гриби виділять воду і рідини стане більше. Зняти з вогню гриби і остудити до кімнатної температури. Додати оцет. Остиглі гриби викласти в стерилізовану банку. За бажанням додати цибулю кільцями. Закрити стерилізованими кришками і зберігати в прохолодному місці.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2F75341fd2306d69add8456ae8dfc1728f.jpg)
Смажені гливи в сметані
- Гливи - 500 г.
- Сметана - 120 г.
- Сіль - 0.5 чайн.л.
- Соняшникова олія - 1 стол.л.
- Цибуля - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком.
Цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на крупній тертці. На сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю до золотистого кольору. Обсмажити на сковороді цибулю і моркву 5-7 хвилин. Гливи промити, зрізати грубі ділянки і нарізати середніми шматочками.
Викласти нарізані гриби до овочів на сковороду і смажити 20 хвилин, часто помішуючи. Потім додати сметану і спеції, протушкувати гриби ще 5 хвилин і вимкнути вогонь. Подавати гливи зі сметаною з рубаною зеленню.
Суп з гливами і овочами
- Гливи - 200 г.
- Картопля - 500 г.
- Морква - 1 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Вода - 1 л.
- Рослинна олія - 3 стіл.л.
- Зелень за смаком.
- Помідор - 1 шт.
- Лавровий лист - 1 шт.
Гриби ретельно вимити і нарізати невеликими шматочками. Викласти гливи в каструлю з водою. Поставити каструлю на вогонь і варити гливи 10 хвилин. Картоплю нарізати кубиком, моркву - брусочками, цибулю дрібно порубати. Картоплю додати в суп і варити 20 хвилин. За бажанням в суп можна додати макарони або крупу.
Обсмажити цибулю і моркву на сковороді з олією 5 хвилин. Викласти овочі в суп. Нарізати помідори кубиком і також додати в суп. Покласти лавровий лист, посолити і поперчити суп. Варити ще 5 хвилин і вимкнути вогонь. Всипати посічену зелень і подавати суп до столу.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Тушонка з кашею на зиму: така ситна заготовка повинна бути в кожному будинку
- Лінива піца на лаваші: дуже ситне блюдо за 10 хвилин
- Приголомшливо смачні салати з виноградом: 4 рецепта на будь-який смак

