Зеленський закликав країни G7 розробляти новий пакет санкцій проти росії
Зеленський закликав країни G7 розробляти новий пакет санкцій проти росії

Зеленський закликав країни G7 розробляти новий пакет санкцій проти росії

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що восьмий пакет санкцій не є покаранням для росії та закликав країни G7 розробляти новий. Про це він сказав під час виступу на терміновому засіданні лідерів G7, передає УНН.

Цитата

"Хто розпочав збройну агресію – той міжнародний злочинець. Той має бути засуджений. Захист територіальної цілісності України – це захист усього міжнародного правопорядку, починаючи зі Статуту ООН. Різні потенційні агресори у світі спостерігають зараз за реакцією демократій на влаштований росією фарс із псевдореферендумами та спробою анексії", – сказав Зеленський.

Деталі

Президент зазначив, що росія має бути повністю ізольована й покарана – як політично, так і санкційно.

"Я дякую нашим європейським друзям за восьмий санкційний пакет. Але подивіться – восьмий пакет не є покаранням для росії. росія почала новий етап ескалації, а отже, потрібен новий санкційний пакет – сильний пакет. І я прошу вас розробити його!" – наголосив Зеленський.

Додамо

На терміновому засіданні лідерів G7 Зеленський також зазначив, що потрібна жорстка цінова стеля для експорту нафти й газу з рф.

Нагадаємо

Сьогодні стало відомо, що Європейський Союз розпочав роботу над дев'ятим пакетом санкцій проти росії через її повномасштабне вторгнення в Україну. Тижнем раніше у Євросоюзі погодили восьмий.

Теги за темою
Володимир Зеленський санкції
Джерело матеріала
loader
loader