Зеленський: росіяни не готові покинути Херсон і намагаються заманити ЗСУ в пастку
Зеленський: росіяни не готові покинути Херсон і намагаються заманити ЗСУ в пастку

Зеленський: росіяни не готові покинути Херсон і намагаються заманити ЗСУ в пастку

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю італійському виданню Corriere della Sera заявив, що росіяни намагаються заманити українські війська у пастку, тому роблять вигляд, що готуються покинути Херсон і вивозять населення, передає УНН.

Цитата

“Я не бачу, щоб вони бігли з Херсона. Це інформаційна атака, я не можу розголошувати все. Ця атака робиться для того, щоб ми пішли туди, щоб перекинули війська з інших небезпечних напрямків туди. Це була їхня інформаційна операція. Вони не готові залишити Херсон. Але вони знають: якщо ми досягнемо успіху, вони не матимуть змоги вийти. Це оточення. Росіяни знають цю проблему та небезпечну ситуацію. Але ми працюємо над цим”, – заявив Зеленський.

Деталі

Президент додав, що окупаційна влада переміщує невелику кількість населення з території Херсона, тому це виглядає, як театр. Їхні найбільш підготовлені солдати на своїх місцях, але ніхто насправді не виїхав.

“Ми зможемо звільнити Херсон. Але це буде складно, тому що ціною є люди. Ми ставимося до людей не так, як у росії. Для неї не важливо, скільки людей помруть завтра, але для нас це дуже важливо. Ми не можемо так чинити. Тому ми думаємо, шукаємо шляхи, просимо дати нам більше броньованої техніки, щоб зберегти більше людей. Вони переміщують не дуже багато. Це театр. Їхні найбільш підготовлені солдати на своїх місцях. Ніхто не виїхав. Ми бачимо це і не віримо їм”, – зазначив Зеленський.

Нагадаємо

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що для росіян буде небезпечно залишатися у Херсоні та вести вуличні бої зі Збройними силами України, оскільки потім вони не зможуть втекти з міста.

Українська армія контролює всі мости через Дніпро, тому в окупантів не буде можливості залишити місто, як було при деокупації Харківщини.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader