В ООН відреагували на вихід Росії із "зернової угоди"
В ООН відреагували на вихід Росії із "зернової угоди"

В ООН відреагували на вихід Росії із "зернової угоди"

Росію закликали утриматися від таких дій.

Заступник речника Генсека ООН Фархан Хак заявив, що організація веде переговори із російськими офіційними особами після заяви Росії про вихід з "зернової угоди".

Про це він сказав у коментарі Суспільному.

За його словами, дії РФ можуть поставити під загрозу доступ до їжі для мільйонів людей.

"Життєво важливо, щоб усі сторони утримувалися від будь-яких дій, які можуть поставити під загрозу Чорноморську зернову ініціативу", — додав він.

"Зернова угода"

У середу, 29 жовтня, Міноборони Росії заявило, що зупиняє дію "зернової угоди" після вибухів у тимчасово окупованому Севастополі, внаслідок яких було пошкоджено кораблі Чорноморського флоту РФ.

У пресслужбі Зеленського заявили, що очікують реакцію Туреччини та ООН на відповідні російські заяви, адже Україна з Росією не підписувала жодних прямих угод.

У липні "зернову угоду підписали міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, міністр оборони Туреччини Хулусі Акар та генсек ООН Антоніу Гутерреш. Угода має назву "Ініціатива щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів". Таку ж угоду з Туреччиною та ООН підписала і Росія. Від турецької сторони документ підписав міністр оборони Хулусі Акар, від РФ — міністр оборони Сергій Шойгу. 

Читайте також:

  • В Росії вдалися до погроз у відповідь на ядерне посилення НАТО
  • РФ звинуватила британських військових у підриві "Північних потоків"
  • Зеленський назвав перший крок до переговорів з агресоркою Росією
Джерело матеріала
loader
loader