Зеленський відреагував на кривавий удар Росії по Дніпру
Зеленський відреагував на кривавий удар Росії по Дніпру

Зеленський відреагував на кривавий удар Росії по Дніпру

Володимир Зеленський прокоментував удар РФ по Дніпру / фото Сергій Дівєєв, УНІАН

Російський терор можна зупинити тільки на полі бою, і Україні потрібна та зброя, яка є на складах у наших партнерів, і на яку так очікують наші воїни.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні та наголосив, що хоче, щоб його почули ті люди - не тільки політичні лідери, - які досі вагаються, чи варто надавати Україні зброю, яка "допоможе нам цього року привести до поразки державу-терориста".

Він наголосив, що сьогодні, 14 січня, Росія завдала чергового масованого ракетного удару по українських містах, і мішенню терористів стали цивільні об’єкти.

Відео дня

Очільник держави підкреслив, що, зокрема, в місті Дніпро внаслідок цього російського удару зруйнований житловий будинок - усі поверхи цього будинку - з другого до девʼятого - впали від вибуху російської ракети.

"Вдалося врятувати десятки людей - поранених, травмованих, їм надається допомога. Серед них діти, найменшій дівчинці - три роки. І це на зараз. Розбір завалів ще досі триває і триватиме всю ніч", - наголосив Зеленський.

Він зазначив, що поки не відомо скільки всього людей під завалами, кількість постраждалих зростає з кожною годиною.

"Чи можна зупинити російський терор? Так. Чи можна зробити це якось інакше, ніж на полі бою в Україні? На жаль, ні. Це можна й треба зробити на нашій землі, в нашому небі, у нашому морі. Що для цього потрібно? Та зброя, яка є на складах у наших партнерів, і на яку так очікують наші воїни", - наголосив президент України.

За його словами, будь-які умовляння або час, який просто спливає, не здатні зупинити терористів, які методично вбивають наших людей ракетами, купленими в Ірані дронами, своєю артилерією, танками й мінометами.

Читайте також:
Ракетний удар по Україні сьогодні: росіяни атакували дві ТЕС
Ракетний удар по Україні сьогодні: росіяни атакували дві ТЕС
Росіяни не потрапили у Бахмут: ліквідовано штурмову групу Вагнера
Росіяни не потрапили у Бахмут: ліквідовано штурмову групу "Вагнера"

Зеленський зазначив, що будинок у Дніпрі був розташований на вулиці, що називається Набережна Перемоги. "Коли давали таку назву цій вулиці, мали на увазі перемогу над нацистами у Другій світовій війні. Рашисти перейняли все від того ворога вільного світу. Це очевидно. І ми маємо зробити все, щоб зупинити рашизм так само, як вільний світ свого часу зупинив нацизм", - наголосив Зеленський.

Обстріл України сьогодні - це треба знати

Як повідомляв УНІАН, з 14:00 до 17:00 по всій території України тривала повітряна тривога у зв’язку з масованою ракетною атакою російських військ.

За даними Командування Повітряних військ, під час ракетного удару Повітряні сили знищили над Україною 25 із 38 ракет різних типів, зокрема, чотири збили в Одеській області.

Одна з російських ракет поцілила в багатоповерхівку у Дніпрі, зруйнувавши цілий під'їзд на 72 квартири. Було відомо про 5 загиблих та 39 поранених людей. Згодом у Офісі президента повідомили, що кількість поранених зросла до 60, серед яких 12 дітей.

Крім того, міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що російська армія сьогодні атакувала енергетичні об’єкти у шести областях України.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • "М'ясника з Аллепо" понизили у РФ: у Зеленського пояснили, що означає зміна командувача росіянами
  • У Зеленського пояснили, навіщо Путін влаштовує масовані удари по Україні (відео)
  • У Луганській області ліквідовані мотострілки Росії та ворожа БМП (відео)
Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader