Президент Зеленський ввів у дію персональні санкції проти Діани Панченко та ще 197 російських пропагандистів
Президент Зеленський ввів у дію персональні санкції проти Діани Панченко та ще 197 російських пропагандистів

Президент Зеленський ввів у дію персональні санкції проти Діани Панченко та ще 197 російських пропагандистів

Президент Зеленський ввів у дію персональні санкції проти Діани Панченко та ще 197 російських пропагандистів - Фото 1
Президент Зеленський ввів у дію персональні санкції проти Діани Панченко та ще 197 російських пропагандистів - Фото 2
У переліку дев'ять громадян України.
Президент Зеленський ввів у дію персональні санкції проти Діани Панченко та ще 197 російських пропагандистів - Фото 3
Президент Зеленський ввів у дію персональні санкції проти Діани Панченко та ще 197 російських пропагандистів - Фото 4

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення РНБО Про застосування персональних санкцій проти 198 російських пропагандистів і діячів медіасфери Росії. У списку також є дев'ять громадян України. Відповідний указ № 23/2023 оприлюднено на сайті глави держави.

До списку потрапили телеведуча Яна Рудковська, генеральний продюсер російського пропагандистського телеканалу «Звезда» Борис Яновський, актор і телеведучий Борис Корчевников, російський блогер, перекладач і публіцист Дмитро Пучков (відомий як «Гоблін»), політик Сергій Станкевич, російський музичний критик і журналіст Сергій Сосєдов (колишній суддя українського «X-фактору»), публіцист і пропагандист Володимир Корнілов, спортивний журналіст Дмитро Губернієв, режисер Андрій Кончаловський та інші російські пропагандисти.

У переліку також є 9 громадян України: ексведуча «каналів Медведчука» Діана Панченко, блогер та публіцист Максим Фомін, ексдепутат Луганської облради від «Партії регіонів» Родіон Мірошник, проросійські політологи Василь Вакаров та Євген Копатько, письменник Володимир Сергієнко, журналіст, колишній керівник «РІА Новости-Україна» Кирило Вишинський, фотокореспондент «Правда "ДНР"» Григорюк Денис та одна з керівниць «Партії Шарія» Алла Бондаренко.

Проти осіб, які потрапили до цього переліку, вводять повний пакет персональних санкцій терміном на 10 років. Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, нещодавно СБУ відкрила кримінальне провадження щодо ексведучої «каналів Медведчука» Діани Панченко. Провадження йде за статтею про виправдовування збройної агресії Росії проти України та глорифікацію її учасників.

7 січня президент Володимир Зеленський запровадив санкції проти 119 поплічників Кремля, серед яких російські пропагандисти, кінодіячі та троє громадян України. Президент у вечірньому зверненні пообіцяв ізолювати від цивілізованого світу прибічників російської агресії.

У жовтні 2022 року Зеленський анонсував розширення міжнародних санкцій проти російських пропагандистів – до повного обмеження діяльності осіб, які виступають на підтримку війни в Україні.

Базовий перелік російських пропагандистів, лідерів думок, артистів увійшов до оновленої дорожньої карти Міжнародної робочої групи Єрмака-Макфола щодо санкцій проти Росії. 

Фото: Діана Панченко / телеграм

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Теги за темою
Володимир Зеленський санкції РНБО
Джерело матеріала
loader
loader