Майже в усіх областях знову без графіків: де вимикатимуть світло 16 лютого
Майже в усіх областях знову без графіків: де вимикатимуть світло 16 лютого

Майже в усіх областях знову без графіків: де вимикатимуть світло 16 лютого

Відомо, що в Укренерго на 16 лютого не надавав обмежень споживання електроенергії. Проте в деяких областях таки вимикатимуть світло.

Які графіки відключення діють на Київщині

У Київській області та в самому Києві не вимикатимуть світло, адже електрики достатньо для людей. Проте Київські електромережі попередили мешканців:

  • у випадку перенавантаження мереж – можливі обмеження електропостачання в окремих районах столиці;
  • тоді світло вимикатимуть за графіками погодинних відключень.

Перевірити інформацію щодо поточних відключень або ознайомитись з графіком можна за посиланням.

Які відключення діятимуть на Дніпропетровщині

У Дніпропетровській області 16 лютого не будуть застосовуватись стабілізаційні та екстрені відключення.

Також цього дня в області будуть проводити заміри електроспоживання, щоб визначити більш коректні ліміти під час застосування графіків.

Людей попередили, що у випадку відключення світла свій графік можна перевірити тут. Якщо там не буде інформації, то світло могло зникнути через локальну аварію. Тоді варто звернутись до енергетиків через сторінку у фейсбуці або залишити заявку через кол-центр.

В Одеській області вимикатимуть світло

У Одеській області та самі Одесі діятимуть стабілізаційні відключення електрики.

Адже ситуація в регіоні досі складна через мережеві обмеження на обладнанні Укренерго. Вони почали діяти після масштабної аварії на підстанції 4 лютого 2023 року.

Зараз енергетики ДТЕК допомагають Укренерго ремонтувати пошкоджене обладнання, щоб якнайшвидше усунути мережеві обмеження на Одещині,
– заявили в компанії

Там пояснили, що з 4 лютого енергетики вже усунули 10 аварій на високовольтних мережах, 67 – на лініях середньої напруги та 760 – на мережах низької напруги.

Де не вимикатимуть світло

Електроенергію протягом 16 лютого не вимикатимуть у:

  • Миколаївській;
  • Рівненській;
  • Івано-Франківській;
  • Запорізькій;
  • Хмельницькій;
  • Львівській;
  • Вінницькій областях.

Проте людей попередили, що, наприклад, ввечері в північних громадах Хмельниччини можуть застосовуватися графік погодинних відключень для основних черг. "Львівобленерго" у випадку застосування вимкнень пообіцяло повідомити додатково.

Росіяни масовано атакували Україну

  • В ніч проти 16 лютого Росія знову масовано атакувала Україну. Цього разу мета була аналогічна до попередніх – пошкодити об'єкти критичної інфраструктури.
  • Глава Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив, що є влучання ворожих ракет на Півночі, Заході України, а також у Дніпропетровській та Кіровоградській областях.
  • Посадовець розповів, що росіяни змінили тактику – тепер вони проводять активну розвідку, застосовують фальш-цілі. Та наша ППО впоралася з більшістю ворожих ракет та безпілотників, знищивши щонайменше 16 з 32 ракет.
Джерело матеріала
loader
loader