Ніхто не є вищим за закон, – Шольц відреагував на рішення про ордер для Путіна
Ніхто не є вищим за закон, – Шольц відреагував на рішення про ордер для Путіна

Ніхто не є вищим за закон, – Шольц відреагував на рішення про ордер для Путіна

Про це він заявив журналістам на пресконференції в Токіо. Шольц зустрічався з прем'єр-міністром Японії Фуміо Кісідою.

Шольц підтримує рішення МКС

Канцлер Німеччини зазначив, що видача Міжнародним кримінальним судом ордера на арешт Путіна свідчить про те, що "ніхто не стоїть над законом".

Міжнародний кримінальний суд є правильною інституцією для розслідування воєнних злочинів. Факт полягає в тому, що ніхто не стоїть над законом, і це те, що стає зрозумілим прямо зараз,
– заявив Шольц.

Варто зауважити, що тепер російському диктатору небезпечно відвідувати 123 країни. Найближчий виїзд Путіна у "зону ризику" запланований у серпні 2023 року – на саміт до ПАР.

МКС видав ордер на арешт Путіна: коротко

  • Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арештпрезидента Росії Владіміра Путіна та уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Це рішення пов'язане зі злочинними діями щодо незаконної депортації дітей з тимчасово окупованих територій України до Росії.
  • Офіс Генерального прокурора України передав МКС понад 40 томів матеріалів, зокрема і про депортацію понад 16 тисяч дітей з Харківської, Херсонської, Донецької та Луганської областей. Однак зазначається, що ця цифра може бути набагато більшою.
  • У Росії вже відреагувалина заяву Міжнародного кримінального суду. Два слова змогла сказати Марія Захарова – речниця МЗС Росії. Вона назвала рішення "нікчемним", а ордер – "рецептом на арешт".
  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що цей ордер – це історичний момент, з якого починається історична відповідальність.
  • Своєю чергою, президент США Джо Байден підкреслив, що ордер на арешт Путіна є "дуже сильним аргументом".
Теги за темою
Володимир Путін
Джерело матеріала
loader
loader