Прем’єр Словенії заговорив українською в Бучі
Прем’єр Словенії заговорив українською в Бучі

Прем’єр Словенії заговорив українською в Бучі

Прем’єр-міністр Словенії Роберт Голоб під час візиту до Бучі з нагоди річниці звільнення міста від російських окупантів заговорив українською мовою.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Голоб засудив російську агресію та висловив підтримку Україні. Звертаючись до президента Володимира Зеленського та українців він наголосив, що нелегко знаходитись в місті, оскільки «одна справа слухати про те, що тут сталось, інша справа бути тут і відчувати це».

«Ця війна неспровокована і непотрібна, це нам усім нав'язали, але тепер вона з'єднала нас, сьогодні всі ми українці. Ваш прапор – тепер і наш прапор. У Словенії ми розвішуємо його перед усіма державними установами, також перед моїм кабінетом. Дозвольте мені згадати, що сьогодні ми пов'язані, як ніколи. Разом з вами і ми козацького роду. Разом з нами знову «запануєте у своїй сторонці». Слава Україні», – сказав Голоб.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Нагадаємо, сьогодні, 31  березня, у річницю звільнення Бучі (Київська область) від російських загарбників президент України ВолодимирЗеленський узяв участь у вшануванні пам’яті жителів міста, убитих під час російської окупації. Церемонія відбулася біля церкви Святого апостола Андрія Первозванного та всіх святих у Бучі.

Разом із главою Української держави пам’ять загиблих ушанували: президент Республіки Молдова Мая Санду, прем’єр-міністр Словацької Республіки Едуард Хегер, прем’єр-міністр Словенії Роберт Голоб, прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович, а також Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, Ппрем’єр-міністр України Денис Шмигаль, керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Читайте також: Річниця звільнення Бучі: як місто пережило окупацію (фото, відео)
Джерело матеріала
loader
loader