Зовсім скоро головне християнське свято - Великдень 2023. Цього року католики відзначать його 9 квітня, а православні - 16 квітня. Дріжджова випічка - паска - обов'язкова на святковому столі. І кожна господиня, яка готує паску сама, намагається її зробити найкрасивішою. Пропонуємо вам три варіанти, як зробити глазур для паски, яка не обсипається і не кришиться і однозначно зробить святкову випічку незвичайною і смачною.
- Глазур для паски з желатином
- Шоколадна глазур для паски
- Ягідна глазур для паски
Глазур для паски з желатином
Інгредієнти:
- цукор - 150 г;
- вода - 60 мл;
- желатин - 5 г + вода - 25 мл.
Замочіть желатин у воді.
Пропорція желатину і води повинна бути 1:5.
З'єднайте воду з цукром і доведіть до кипіння, варіть 1 хвилину. Додайте желатин, перемішайте. Збийте до однорідності. Покрийте паску глазур'ю, залиште застигати.
При бажанні покладіть в глазур по мінімуму цукру і зробіть її прозорою. Потім зверху на паску викладіть часточки карамелізованих апельсинів або лимонів або карамелізовану цедру, за допомогою ложки залийте їх зверху желатином. Потім викладіть горіхи кеш'ю, сушену журавлину і знову залийте желатином. Дайте желатину застигнути.
Шоколадна глазур для паски
Інгредієнт:
- шоколад - 80 г;
- олія рафінована - 8 мл.
Розтопіть в каструлі шоколад з олією. Змастіть паску, задекоруйте горіхами, цукатами, в'яленими ягодами. Залиште підсихати.
Ягідна глазур для пасхи
Інгредієнти:
- ягідне пюре (без кісточок) - 50 г
- цукор - 100 г
- желатин - 5 г + вода - 25 мл.
Залийте желатин водою, залиште набухати на 10-15 хвилин. Змішайте ягідне пюре з цукром, поставте на маленький вогонь і нагрійте - потрібно, щоб цукор розтанув. Додайте в пюре набряклий желатин, перемішайте. Збийте масу до однорідності, вона повинна охолонути. Покрийте паски тонким шаром глазурі, задекоруйте і залиште підсихати на 8-9 годин.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Найвдаліше Олександрійське тісто на паски: печу тільки так
- За вуха не відтягнеш: 3 найкращих рецепта рогаликів з повидлом
- Найповітряніші булочки з корицею: рецепт як в кондитерській